TOP cifră de afaceri pe judeţe/ Ce loc ocupă Galaţiul

TOP cifră de afaceri pe judeţe/ Ce loc ocupă Galaţiul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*Suntem pe locul 12 la nivel naţional, în funcţie de cifra de afaceri pe judeţe şi suntem pe locul doi în Sud-Est, după Constanţa


Galaţiul ocupă o poziţie destul de bună în cel mai recent top al Ziarului Financiar, care clasifică cele 42 de judeţe ale ţării în funcţie de cifrele de afaceri ale firmelor şi companiilor locale din 2012. Mai exact, Galaţiul, cu 4,8 miliarde de euro, ocupă locul 12 din 42 în acest top, surclasând judeţele Iaşi (4 miliarde de euro) şi Brăila (1,8 miliarde de euro). De fapt, în sud-estul ţării, mai bine decât noi stau doar constănţenii care au înregistrat o cifră de afaceri de 7,3 miliarde de euro. Avansând spre centrul ţării, primul judeţ care ne depăşeşte, la cifra de afaceri, este Prahova, care stă chiar mai bine decât Constanţa, cu o cifră de afaceri de 7,4 milioane de euro.

Topul întocmit de Ziarul Financiar este deschis, evident, de Bucureşti (81,9 miliarde de euro), Ilfov (13,6 miliarde de euro), Argeş (9,1 miliarde de euro), Timiş (8,7 miliarde de euro) şi Cluj (8 miliarde de euro). La polul opus, pe ultimele cinci locuri din top, se află Covasna (1,1 milarde de euro), Caraş-Severin (1,1 miliarde de euro), Vaslui (1,1 miliarde de euro) Botoşani (1,1 miliarde de euro) şi Mehedinţi (0,9 miliarde de euro).

Citit 3280 ori Ultima modificare Joi, 13 Martie 2014 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.