Campania VL „Ei ţin Galaţiul în viaţă!”/ „Uzină” IT în stil italian
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Campania VL „Ei ţin Galaţiul în viaţă!”/ „Uzină” IT în stil italian
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Demarat ca un „experiment de business”, Selir a ajuns una dintre cele mai puternice firme din domeniu informaticii * Pe lângă activităţile de IT, compania oferă şi servicii de back-office şi contact-center pentru un întreg grup bancar italian * Cu o cifră de afaceri de peste 20 milioane de lei, societatea s-a dezvoltat chiar şi pe timp de criză


Domeniul IT este privit astăzi ca un tărâm al tuturor posibilităţilor. Aşa este, dar succesul într-o astfel de afacere este condiţionat atât de performanţa tehnică, cât şi de performanţa managerială – capacitatea de a construi o echipă, de a-ţi asigura prezenţa pe piaţă şi a avea o viziune pentru viitor. Toate aceste elemente s-au îmbinat în mod fericit la Selir, o companie româno-italiană condusă de o gălăţeancă, Rozalia Nistor, ce a reuşit să ridice o veritabilă „uzină” IT, cu 320 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 20 milioane de lei.

Începutul afacerii

Societatea Selir a apărut ca parte a unui experiment ce viza, în 1995, potenţialul României în general, al Galaţiului în particular, în domeniul IT. „Eu eram proaspătă absolventă a şcolii de business – Master of Business Administration (MBA) la Universitatea Bucconi - Milano. A fost, dacă vreţi, un studiu de caz privind realizarea unui business care să aibă drept obiect dezvoltarea de produse software în România. Conjunctura a fost favorabilă, în sensul că am întâlnit un potenţial asociat, o bancă italiană, şi am constituit această firmă. A fost un experiment reuşit, ne-am integrat pe piaţă şi pe măsură ce au apărut rezultatele a crescut şi încrederea în a se investi în dezvoltarea acestui proiect”, ne-a explicat managerul Selir, Rozalia Nistor.
Selir a fost constituită sub forma unui joint-venture – 10 la sută capital autohton şi 90 la sută capital italian, firma fiind parte a Gruppo Banca Sella. De altfel, numele Selir este un acronim al cuvintelor „Sella”, „informatică” şi „România”.

Etape de dezvoltare

Firma a pornit la drum cu opt programatori care realizau aplicaţii software dedicate în special instituţiilor financiare, dar s-au identificat şi alte direcţii de dezvoltare a afacerii. „În 2003 am putut să ne diversificăm activitatea şi să trecem şi pe servicii administrative de back-office (gestionarea datelor şi a documentelor – n.r.), iar în 2007 a apărut şi o structură de call-center ce s-a dezvoltat ulterior în una de contact-center. Astfel, astăzi reuşim să oferim inclusiv asistenţă clientului final, care se află în Italia, în domeniul cărţilor de credit, al aparatelor POS, ATM-urilor şi serviciile de internet-banking. Dar nu ne-am oprit aici. În 2008 şi 2010 am demarat încă două structuri de natură informatică, tot pe servicii suport, dar pentru clienţii intergrup”, a arăta managerul Rozalia Nistor.
Evoluţia Selir a fost constant ascendentă, iar acest lucru se vede şi din rezultatele economice obţinute. Practic, firma nu a cunoscut ce înseamnă criză economică, în ultimii ani atât cifra de afaceri, cât şi profitul fiind în creştere. Astfel, în 2009, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanţelor, compania a avut o cifră de afaceri de 15,2 milioane de lei şi un profit net de peste un milion de lei. Până în 2013 a ajuns la o cifră de afaceri de 20,1 milioane de lei şi un profit net de 3,3 milioane de lei! Din afacerile Selir a avut şi statul de câştigat. În 2013, impozitele şi taxele achitate de companie au fost de 3,5 milioane de lei, adică mai mari chiar decât profitul!

Angajatori de top în IT

Dincolo de rezultatele financiare, un fapt deosebit de important este că Selir este unul dintre angajatorii principali din Galaţi şi asta nu numai în domeniul industriei IT. De la cei opt programatori cu care compania a plecat la drum, în cei 19 ani de evoluţie compania a ajuns la nu mai puţin de 320 de angajaţi, complexul Selir de pe str. Gării fiind o veritabilă „uzină” IT. „Aici se „croşetează”, se repară, se întreţin sau se construiesc noi module la programele de software care există. E vorba de tot suportul informatic de care are nevoie o bancă, de la introducerea datelor despre clienţi, emiterea şi arhivarea contractelor până la onorarea ordinelor de plată, plasarea titlurilor financiare şi rezolvarea potenţialelor probleme cu care clienţii se pot confrunta la un moment dat. Este o mare responsabilitate, presupune gestionarea unor baze de date şi a unor informaţii foarte importante, complexe şi sensibile totodată”, ne-a explicat Rozalia Nistor.
Pentru a ne face o idee despre „capacitatea de producţie” a acestei „uzine IT”, este suficient să amintim că, în medie, la Selir se realizează într-un an două milioane de rânduri de cod la programele informatice, iar în sistemul de call-center sunt înregistrate peste 400.000 de apeluri telefonice!

Mai multe categorii de specialişti

Dată fiind diversitatea activităţilor, la Selir şi personalul este recrutat din medii profesionale diferite. „Desigur, o primă categorie de personal este cea a informaticienilor, pentru realizarea programelor software. O altă categorie este cea a economiştilor pentru serviciile de back-office, unde căutăm, de exemplu, specialişti în domeniul contabilităţii sau contabilitate şi informatică de gestiune. Şi mai avem şi operatorii pentru serviciile de contact-center, unde sunt necesare cunoştinţe lingvistice foarte bune de limbă italiană. Sunt trei grupuri diferite, cu caracteristici diferite. Dar o parte importantă după intrarea în firmă a unui angajat este perfecţionarea şi formarea acestuia pentru a putea răspunde exigenţelor pe care le presupune activitatea noastră”, a mai arătat managerul Selir, Rozalia Nistor.
În prezent, ca proporţie pe tipuri de activităţi, cam 40 la sută din personalul Selir este format din informaticieni, 40 dintre angajaţi sunt pe partea de back-office, iar 20 la sută acoperă partea de call-center.

Sută la sută pentru export

Unul dintre elementele care au făcut ca Selir să nu simtă criza cu care, poate, alte companii gălăţene se confruntă, este şi acela că lucrează sută la sută pentru piaţa externă. „Desigur, pentru noi a fost un avantaj că, dincolo de problemele ce ţin de utilităţi şi anumiţi furnizori, nu suntem legaţi de economia românească. Dar, pe de altă parte, am convingerea că, oriunde ar fi cineva în lume, pentru succesul unei afaceri trebuie în primul rând să ai o viziune asupra a ceea ce vrei să realizezi, să ai nişte obiective clare, să fii determinat, să ai putere de muncă şi să nu părăseşti direcţia pe care trebuie să o apuci. Succesul vine dacă ştii să faci marketing, dacă ştii să te promovezi, să fii proactiv, să o iei chiar înaintea a ceea ce vrea piaţa, să-ţi păstrezi nivelul serviciilor pe care le oferi şi le contractezi”, ne mărturiseşte Rozalia Nistor.
Iar Selir ştie foarte bine ce aşteptări are pentru viitor. Pe lângă sediul de pe str. Gării, care a însemnat o investiţie de aproximativ două milioane de euro, compania intenţionează să mai construiască, până în 2016, tot în Galaţi, încă un spaţiu de producţie, ceea ce va permite creşterea numărului de angajaţi la 360 de persoane.

Tipuri de programe realizate la Selir
Încă din momentul constituirii, societatea a oferit partenerilor săi suport în dezvoltarea şi întreţinerea programelor COBOL din domeniul financiar-bancar, trecând apoi la arhitectura client-server, prin folosirea limbajelor VC++, VB, Delphi. De asemenea, compania s-a specializat şi în arhitecturile multi-tier şi în folosirea unor limbaje şi tehnologii necesare acestora: Java, PL-SQL, JSP etc. De-a lungul timpului, Selir a contribuit la proiecte importante, precum cele ce au permis trecerea sistemului bancar la moneda euro sau cel privind protejarea sistemelor la trecerea în anul 2000. Cele mai multe dintre serviciile Selir sunt destinate partenerilor din Gruppo Banca Sella.

Profil de manager - Rozalia Nistor
De profesie economist, Rozalia Nistor a absolvit Academia de Ştiinţe Economice (ASE) Bucureşti, după care a câştigat o bursă pentru un Master of Business Administration (MBA) la Uiversitatea Bucconi – Milano. De asemenea, Rozalia Nistor are un doctorat în Ştiinţe Economice şi este conferenţiar universitar la Universitatea „Dunărea de Jos”. Are în jur de 75 de articole publicate în revistele ştiinţifice clasificate CNCSIS şi 15 cărţi de specialitate publicate în România, R.Moldova şi Italia. De la înfiinţarea Selir, în 1995, şi până în prezent a ocupat funcţia de manager executiv al companiei.

Fişa afacerii
Înfiinţată în 1995, Selir are drept obiect principal „Activităţile de consultanţă în domeniul tehnologiei informaţiei”. În 2013 a avut o cifră de afaceri netă de 20.110.408 lei; profit net – 3.315.844 lei. În prezent, compania are 320 angajaţi. Taxe şi impozite plătite în 2013: 3.518.000 lei.

Citit 11280 ori Ultima modificare Marți, 25 Martie 2014 17:24

21 comentarii

 • postat de pentru Migu
  Joi, 19 Iunie 2014 12:53
  213.218.53.***
  daca nu stiai este un standard in mediul bancar, care tine de confidentialitatea datelor si anume sa nu se fotografieze monitoarele deschise. exista firme la care atunci cand sosesti la birou predai telefonul la receptie si il iei la plecare pentru a nu putea fotografia si divulga date confidentiale.
  cum ar fi fost daca in poza aparea contul tau cu datele aferente ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Migu
  Miercuri, 23 Aprilie 2014 11:32
  91.209.5.***
  Ati vazut ce interesanta e fotografia? Fetele acelea chiar au trebuit sa stea la poza, chit ca au vrut chit ca nu. Parca le simti frustrarea prin fotografia asta. Fata din stanga parca special si-a ascuns si mai bine fata cu parul iar fata din dreapta ma intreb ce o butona cu monitorul inchis. :)
  0
  1
  Raportează
 • postat de Samel
  Miercuri, 23 Aprilie 2014 11:29
  91.209.5.***
  Ne bucuram sa avem un Selir in Galati, pacat ca naravurile conducerii sunt tot aceleasi. Am apreciat mereu colectivul din Selir, cu greu gasesti oameni care sa nu fie de treaba, poate chiar tipul de conducere ii uneste de fapt.

  Cred ca daca s-ar acorda mai mult respect angajatilor, ar fi un mare plus. Pana la salariu, oamenii au nevoie macar de respectul de zi cu zi pentru munca depusa. In rest, da, fiecare e liber sa plece unde doreste, dar macar cand se hotaraste sa se angajeze la Selir, sa stie unde vine. Poate acest articol + comentarii ii ajuta sa-si faca o parere obiectiva.

  Oricum, cu cat mai multe firme, cu atat mai bine pentru angajati.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pank
  Sâmbătă, 05 Aprilie 2014 18:37
  5.13.178.***
  @Marius Stanica : problema cu proaspetii absolventi este ca vin din ce in ce mai slab pregatiti, si nu doar Selir-ul are problema asta. Din ce am inteles si de la alte cunostine (nu doar din GL) aceeasi problema este si cu studentii din altre centre universitare. :((
  0
  0
  Raportează
 • postat de pank
  Sâmbătă, 05 Aprilie 2014 18:29
  5.13.178.***
  @Marius Stanica : vad ca comentezi de la munca , din Selir :) de pe ip-ul BS :))) --- buna precizarea cu lipsa centrului IT, Dan Nica a incercat ceva fain cu Parcul de Soft din Port, din pacate nu cred ca a avut suport pe partea locala (de la cine, groparul nicolae !?!?)
  @prietenu : salut Stefan :) ... a trecut de mult perioada aia (eu si cu mine)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Fost angajat Selir
  Marți, 01 Aprilie 2014 16:41
  98.158.138.***
  @Luigi: cand o sa fiu eu "draga ta" o sa ai alta perspectiva asupra firmelor pentru care- inca- lucrezi. Atata timp cat tu esti inca un angajat suparat, necajit si plini de nervi care accepta sa fie pus la pamant de o firma caruia ii dedici jumatate din timpul tau, eu zic ca inca mai ai de invatat si asteptat. E vina ta daca ii lasi pe altii sa te trateze prost.

  Daca intre timp ai reusit sa-ti faci un rost in viata si acum iti conduci propria ta firma si iti platesti proprii tai angajati, asa cum ai tu pretentii de la altii, atunci imi retrag cuvintele de mai sus si o sa accept sa mi te adresezi cu "draga mea".
  0
  0
  Raportează
 • postat de prietenu
  Luni, 31 Martie 2014 20:19
  82.76.200.***
  nu am vrut sa comentez... dar uite ca nu m-am putut abtine... in primul rand un articol ieftin (chiar as putea spune de centura!!!) ... de pupat in fund selir-ul... exact ca pe timpul comunistilor... cand se aduce laude partidului...

  despre "sleir"... daca tu ca om... vrei o viata comoda (si plina de lipsuri) selir-ul e un loc bun de munca... un loc unde te duci la 8 si pleci la 5... fara sa ai nici o problema... si fara sa sa ai nici o personalitate(exact ca un robotzel mic)... exact ca in titlul postului ... o uzina... (dar din pacate nu tine galatiul in picioare...)

  cat priveste numarul de angajati ... 300 sau 300 si ceva cum sa tot vehiculat prin comenturi... (asta inseamna si back office si call center si restul...)... cred ca are si windriver-ul tot cam atata(si aia sunt maoritatatea numai programatori care sunt platiti cam dublu... pana si aia mici)...  si nu am vazut nici un articol pe tema asta (sa cumva sa platit la viata libera pentru publicitate mascata?!)...

  vad ca tot articolul se bazeza pe divizia de IT din selir... toata divizia cred are in jur de 40  de oameni(si sa nu imi spune-ti ca are mai multi... ca nu incap in labirintului... si incap mai multi doar daca se tin in bratze... ), mama ce firma mare de programare e... daca vorbim la rece...

  din 20 de oameni... adica 20 sunt juniori ... cu salarii de 14 milioane pe luna ( daca ai facultate de profil... daca nu mai scazi 16% din salariu... care inseamna impozitul...) inseamna cam 280 de milioane pe luna...

  mai sunt cam 10 15 oameni middle... pe care ii plateste cam cu 23 - 24 de milioane pe luna... hai 15 oameni (ca sa fie usor la inmultire...) 360 de milioane pe luna...

  si restul de 5 -7 oameni care au salarii de peste 50 de milioane pe luna (acei dinozauri din selir...) project manegerii 50 *7=350 de milioane

  daca tragem linie... conform matematicii de balta... iese salarii cam de un miliard... adica cam 50 de mii de euro (adica un mare fas... ) in domeniul IT-ului...

  cat privesc limbajele... oooo da chiar e un fetish de al meu... sa lucrez in cobol... asta imi doresam... si visual basic... oooo... da.... niste limbaje moarte de cand era bunica fata mare... (care nu ai ce sa faci cu ele pe piata fortei de munca...)...

  iar cat priveste comentariile domnului @pank... parca prin vremea mea... era project manager la un singur om!?!?!!! sau poate ma insel eu...

  cat privestte beneficiile la locul de munca... hai sa enumeram.... ca sunt putine... hartia igenica... (care se termina pana pe data de 15 ale fiecarei luni).... si bineinteles apa plata... care pe timpul verii se termina foarte repede....
  0
  2
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Luni, 31 Martie 2014 09:09
  213.218.53.***
  @somebody

  dle Somebody eu cred ca exagerati putin.

  La firma Wind River spuneti ca este mai bine, nu a oprit nimeni din Selir sa plece acolo.
  Exista o piata a muncii si asa mai departe.

  Se spune ca acolo poate sunt sucuri gratuite, si programul si mai flexibil, adica la Selir mai ai weekenduri libere, normale, sanatoase, dar la Windriver poti sa stai si pana la 12 noaptea si sa lucrezi tot weekendul.
  Dar fiecare se angajeaza unde doreste si este liber sa plece pana unde doreste.

  Problema cea mai mare o reprezinta lipsa a altor firme IT si lipsa unui centru IT precum cel de la Iasi sau Cluj, si astfel alte orase slabe precum Galati se limiteaza sa faca contact center - munca saracului.
  Este foarte bun si asta, dar arata implicarea ZERO din partea autoritatilor.
  Si fara o piata a muncii (concurenta de la firme IT mult mai mari, nu un Windriver mic) reala nu se poate vorbi in Galati de salarii mai apropiate de realitate.

  Si eu, nu il cunosc pe Pank dar cred ca sunt de accord, ca trebuie mai intai sa demonstrezi si apoi sa ceri.
  Ca apoi cat ceri nu se da, tine cont ca azi poti sa muncesti in 12 tari UE fara nici-o restrictie.
  Asa ca.. .
  0
  2
  Raportează
 • postat de somebody
  Duminică, 30 Martie 2014 17:58
  5.13.143.***
  Nu vroiam sa intru in prea multe detalii privind selirul, dar ma mananca "tastele" sa raspund.

  @Pank
  BRAVO PANK(si cred ca esti ACEL pank), conducerea e mandra de tine... 10% in plus la salariu?... glumesc cu marirea, sigur.
  Nu sunt angajator, si da, am cu ce ma lauda, dar nu trebuie sa ma laud tie.
  In comentariul meu nu am facut nici o referire la programul de lucru, fiecare din cele doua tipuri de program are avantajele/dezavantajele sale, e greu de spus care e mai bun pentru unul sau altul, fiecare are nevoi diferite.

  Faptul ca toti care au postat negativ la adresa selirului sunt "un mare fas", ai dreptate, asa e!!! noroc cu tine, ca tii firma in viata.

  "Si pentru toti cei care vor salarii mari (numai in it): demonstreaza mai intai ce poti si apoi vino cu pretentii salariale !" - partea cu demonstrat-ul au facut-o multi, iar cand au venit cu pretentii salariale, au trebuit sa caute in alta parte, pentru ca Selirul nu ofera mai mult.

  @Me me(nu cel official; vad ca sunt mai multi)
  Citez: "Poate nu se stie, dar de la SC Selir au plecat multi angajati la multe banci din Galati si din tara, deci le-a prins foarte bine experienta, si o experienta buna." - cred ca se potriveste cu punctul 5 al bancului. Fara gluma, asa e, Selirul e o rampa de lansare, dar o firma trebuie sa fie doar o rampa de lansare si atat? Pentru ca oportunitati de promovare nu prea sunt(doar daca te numesti sotul cuiva, atunci poti zice ca ai promovat fulminant).
  "Echipa tanara, nu e ca isi permit doar studenti, dar asa si-au facut traiectoria de-a lungul timpului, si practic prefera sa angajeze noi care sa ii formeze decat de angajeze cu experienta si poate au formari gresite, si trebuie sa ii dezobisnuiesti mai intai si apoi sa ii formezi." - sa ii formeze dupa chipul si asemanarea conducerii... asa ca @pank? e total gresit ce zici; cum adica trebuie sa ii dezobisnuiesti de formari gresite? daca in firma sunt angajate persoane cu formari gresite, e clar ca cineva greseste in timpul procesului de recrutare, nu crezi? E foarte bine ca angajeaza studenti, si nu sunt singurii care o fac(mai e si Wind River) - doar ca numarul studentilor angajati intr-un an a crescut simtitor in ultima perioada, iar calitatea lor a scazut.

  Revenind la treburi serioase, Selirul e o rampa de lansare pentru multi tineri, e un punct de inceput, cu bune si cu rele, in care beneficiezi de anumite privilegii(cum ar fi hartia igienica limitata, si sapun la baie) - si nu glumesc cand le numesc privilegii; cei care lucreaza sau au lucrat acolo stiu despre ce e vorba! In clipa asta, daca te angajezi la selir, neavand posibilitati de promovare foarte multe, si cum piata locala sau nationala e mult peste Selir, e greu sa ramai o perioada indelungata - esti obligat de nevoile de zi cu zi sa cauti un post mai bine platit.
  Nu zic ca ceea ce face Selirul nu e benefic Galatiului, un oras mort, care abia mai respira, dar nu poti sa te multumesti cu ce-ti da "partidul". E loc de mult mai bine; sigur, unora nu le convin comentariile "rautacioase" de pe aici, dar e normal atunci cand ai un salariu bunicel... problema e ca cei nou veniti au sanse infime sa atinga astfel de salarii in selir.

  Nu stiu care e rostul articolului, probabil sa faca pe cineva sa se simta bine, dar aceai ar trebui sa stie ca nivelul de satisfactie al angajatilor nu creste prin articole "bine" scrise in presa... e nevoie de ceva mai mult, si totul sta la mana conducerii.
  0
  3
  Raportează
 • postat de pank
  Vineri, 28 Martie 2014 20:45
  5.13.178.***
  @Ilie Geroge : esti sigur ce vorbesti ?
  @somebody : "program flexibil" = te duci cand vrei [la munca] si pleci cand poti (cand de tarziu poti). Macar tu ai cu ce te lauda ? Sau esti vreun angajator care platesti 2 salarii de vanzator la chiosc
  @Luigi : cred ca tu esti un mare faassss....
  @ MeMe official : nu folosi pc-ul de la munca in scop personal :))))
  @ Cineva : inuman ?!?! la ce frizer te duci tu ?
  @ Exportatorul : ia ceva de greatza ca stai prost cu fierea
  @ Fost angajat Selir : salut Gabi !!! (???)

  Si pentru toti cei care vor salarii mari (numai in it): demonstreaza mai intai ce poti si apoi vino cu pretentii salariale !
  1
  3
  Raportează
 • postat de TMC
  Vineri, 28 Martie 2014 08:24
  86.127.135.***
  @Luigi:
  Si eu am lucrat destul de mult la ei. intr-adevar salariul nu este mare, dar comparativ cu ce poti gasi in Galati chiar si cu experienta este ok.
  Conditiile de munca nu sunt chiar rele, dar este loc de mai bine, in special in anotimpurile extreme. Iarna stai cu hainele si paltonul pe tine(intrebati cum s-a lucrat in aceasta iarna), vara iti trebuie ceva gros desi afara sunt 30 de grade pentru ca aerul conditionat nu face fata si lucreaza in continuu
  Luand in considerare cerintele la angajare, salariul, conditiile de munca este un loc de munca destul de bun. dar fara pretentii de promovare reale, sau de mariri salariale prea mari. intr-adevar marirea salariala vine anual pentru a acoperi inflatia.
  Daca ar invata sa-si respecte angajatii si sa-i trateze ca asseturi ale firmei cum fac alti angajatori din BPO ar fi mult mai bine, dar din pacate asta e mentalitatea la noi.
  Daca esti fara experienta si vrei un loc de munca sigur, un salariu acceptabil recomand. Daca ai ceva experienta(chiar si acumulata la ei) si vrei ceva mai mult nu spera ca vei primi in SELIR
  1
  5
  Raportează
 • postat de Luigi
  Joi, 27 Martie 2014 20:47
  5.13.142.***
  Draga mea, "acum ceva ani" cel mai probabil era alta treaba, noi discutam de prezent.

  Tu ai impresia ca lumea scrie de rau ca nu are ce face, dupa cum vezi scriu fosti sau actuali angajati..........

  Si CONTEAZA si ce salariu primesti la sfarsitul lunii nu doar sa il primesti...........
  5
  1
  Raportează
 • postat de Fost angajat Selir
  Joi, 27 Martie 2014 20:40
  24.246.74.***
  Selirul trebuie privit ca pe o rampa de lansare. Faptul ca angajeaza studenti fara experienta este chiar de admirat. Normal ca or sa plateasca putin. Esti student si nu ai experienta! Oriunde te duci o sa fii platit putin la inceput.

  Eu am lucrat la Selir acum ceva ani pe partea de IT, intr-un departament foarte nou (aproape experimental) care a fost desfiintat mai tarziu, dupa care am plecat in alta tara. Mi-am gasit loc de munca in doua saptamani si cand m-am dus la interviu si am vorbit despre experienta mea in "domeniul bancar" a ramas lumea cu gura cascata. Conteaza foarte mult cand pe CV poti sa scrii ca ai experienta in domeniul bancar.

  Sincera sa fiu, sunt vreo cativa oameni la Selir care merita mai mult decat cuvintele jignitoare din comentariile postate. Oamenii astia m-au invatat cat de multe au putut fara sa aibe nici un fel de datorie fata de mine. Ajungi sa-i admiri dupa ce mai schimbi vreo cateva locuri de munca si observi ca nu toata lumea este la fel de rabdatoare si de bine intentionata.

  Adevarat, are si Selirul partile lui rele, dar stiti ce? Toate firmele au parti rele! Oriunde te duci, dupa ceva timp o sa incepi sa vezi chestii care te enerveaza, chestii care le fac prost, o sa simti ca esti exploatat, si intotdeauna o sa ajungi sa urasti "conducerea". Cat timp lucrezi pentru altii si nu pentru tine, este acceasi poveste veche de cand lumea.

  De bine de rau, 320 de oameni primesc un salariu la sfarsitul lunii. Parca e mai bine decat sa stai acasa si sa nu primesti nimic, nu? Sau sa fii vanzator la taraba in piata... Este foarte simplu: cand nu iti mai place, pleaca in alta parte.
  1
  9
  Raportează
 • postat de Luigi
  Joi, 27 Martie 2014 17:36
  5.13.142.***
  Daca tot stiti salariile de acolo, programul de lucru, etc, spune-ti ca stie lumea.....

  Viata libera.....mai multa TRANSPARENTA, spune-ti tot nu numai ce vi se spune sa scrieti.
  6
  1
  Raportează
 • postat de Exportatorul
  Joi, 27 Martie 2014 17:27
  89.136.6.***
  Multa mizerie. Incompetenta crasa de la cap (ca ala nu e management) in jos. Cantitate cat mai multa, calitate sub zero. Jegosenie, inselatorii, pacaleli. Cam asa as descrie in putine cuvinte ce e acolo. Asta e clar un articol platit, nici nu am putut sa-l citesc, mi-a venit sa vars inca de la titlu.
  6
  3
  Raportează
 • postat de Cineva
  Joi, 27 Martie 2014 16:03
  213.218.53.***
  Din pacate,conditiile de munca sunt inumane iar salariile sunt mai mici decat ale unor frizeri.Posibilitatile de promovare sunt egale cu 0, nu exista nici un fel de motivare a angajatilor,cat despre partile pozitive ale schimbatului studentilor in fiecare an..care sunt alea?Pai daca vin altii noi in fiecare an,inseamna ca sunt destule plecari,nu e asa? Si cum poate fi asta un lucru bun? Sau in ce fel creeaza asta o imagine buna unei firme? Sa nu mai vorbim despre faptul ca salariile sunt sub orice critica si in nici un caz pe masura pretentiilor Selirului.Pai daca vrei ca un om sa dea randament si sa exceleze in ceea ce face,il motivezi cumva nu?Pornind de la pragul de jos..nu pe preferinte si nicidecum transparenta.
  6
  2
  Raportează
 • postat de MeMe official:))
  Joi, 27 Martie 2014 09:56
  213.218.53.***
  Me me != MeMe
  2
  3
  Raportează
 • postat de Me me
  Joi, 27 Martie 2014 06:59
  5.13.148.***
  @somebody

  nu e chiar asa, chiar se invata multe lucruri noi.
  Poate nu se stie, dar de la SC Selir au plecat multi angajati la multe banci din Galati si din tara, deci le-a prins foarte bine experienta, si o experienta buna.
  Echipa tanara, nu e ca isi permit doar studenti, dar asa si-au facut traiectoria de-a lungul timpului, si practic prefera sa angajeze noi care sa ii formeze decat de angajeze cu experienta si poate au formari gresite, si trebuie sa ii dezobisnuiesti mai intai si apoi sa ii formezi.
  Schimba studentii in fiecare an, are si parti pozitive, pentru ca unde mai gasesc studentii loc unde sa obtina experienta si platita la nivelul de intre formare si productie ?

  Eu cred ca merita apreciati, mai ales pentru ca au absolut toate darile la stat platite integral, nu este o societate ca multele care ori nu platesc deloc, ori o fac la nivelul salariului minim (egal pensie minima) si restul bani negri, ori cate si mai cate.
  4
  12
  Raportează
 • postat de Luigi
  Miercuri, 26 Martie 2014 20:36
  5.13.215.***
  Somebody, esti tare frate, m-am stricat de ras.

  Campania asta "Ei tin Galatiul in viata" este un mare fas, probabil sa faca reclama la toti patronii care cotizeaza la ziar si la partid sa se laude ei cat profit au si cat cotizeaza la stat.

  O sa va respect si cand o sa scrieti despre contractele de munca masluite, facute pe minimul pe economie sau cateodata cand nici nu exista, despre salariile mizere, neplatite la timp, banii pe concediile de odihna care se pierd, sclavagismul si asa mai departe......atunci o sa fiti respectati cu adevarat cand scoateti si noroiul de sub pres.
  6
  13
  Raportează
 • postat de somebody
  Miercuri, 26 Martie 2014 19:13
  217.17.130.***
  lauda de sine... Selirul imi aduce aminte de bancul asta:

  Mic Dictionar de Resurse Umane:
  1.“Abilitatea de a invata lucruri noi”–o sa ai nevoie de aceasta abilitate a invata cum sa tragi de salariu doua luni,cum sa faci economie la mancare,etc.
  2.“Echipa tanara"–nu ne permitem decat studenti
  3.“Mediu tanar si dinamic”–schimbam studentii in fiecare an
  4.“Junior”–scriem asta in titlu ca sa fie clar cat platim, vin acuma si cerintele
  5.“Pachet salarial motivant”–te motiveaza sa cauti in permanenta si altceva
  6.“Creativitate”–O sa mai faci si munca altora
  9
  16
  Raportează
 • postat de Ilie Geroge
  Miercuri, 26 Martie 2014 16:46
  91.209.5.***
  Selir este cel mai comunist angajator. Intarzii 5 minute la program lucrezi o ora peste program.
  13
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.