IMPORTANT pentru şoferi: În curând se va introduce TAXĂ pe autostrăzile A1 şi A2

IMPORTANT pentru şoferi: În curând se va introduce TAXĂ pe autostrăzile A1 şi A2
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Taxarea pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti (A1) şi Bucureşti-Constanţa (A2) ar putea fi introdusă din 2015, la începutul lucrărilor de reabilitare, sau din anul următor, după finalizarea acestora cu ajutorul unui partener privat, a declarat miercuri director general al CNADNR, Narcis Neaga. Întreţinerea celor două autostrăzi este parte a unui proiect de concesiune, alături de construcţia centurii Sud a municipiului Bucureşti.

"Începând din acest an, undeva în toamnă, putem vorbi despre un partener privat care se va ocupa de sistemul de taxare. Implementarea unui nou sistem de taxare face parte din proiectul de concesiune", a spus Neaga la conferinţa ZF Construction & Infrastructure Summit '14, răspunzând unei întrebări.

Şeful CNADNR a afirmat că lucrările de reabilitare a celor două autostrăzi ar putea începe în primăvara anului viitor, iar taxarea ar putea fi impusă fie din 2015, pe perioada de derulare a acestora, sau din 2016, după finalizarea lor.

Pe de altă parte, directorul general al CNADNR a arătat că, în opinia sa, în prezent nicio autostradă din România nu poate fi finanţată doar din taxe, ţinând cont de valorile de trafic.

Costul lucrărilor va atinge aproape 250 de milioane de euro.

Citit 1763 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Mai 2014 13:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.