MICUL românesc se va putea VINDE în toată Uniunea Europeană
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

MICUL românesc se va putea VINDE în toată Uniunea Europeană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a publicat vineri Regulamentul prin care Comisia Europeană permite folosirea carbonatului de sodiu şi a altor doi aditivi alimentari ce se folosesc în mod tradiţional pentru prepararea micilor româneşti.

Comisia Europeană a adoptat joi, la Bruxelles, Regulamentul (601/2014) de modificare a unei anexe dintr-un Regulament mai vechi (1.333/2008) referitor la categoriile de carne şi utilizarea anumitor aditivi alimentari în preparatele din carne. În noua anexă figurează, ca acceptaţi pentru preparatele din carne, trei substanţe care se folosesc în mod tradiţional pentru prepararea mititeilor româneşti: carbonaţii de sodiu (E 500), acidul carminic (E 120) şi zaharuri şi melase caramelizate (E 150). În consecinţă, de la intrarea în vigoare a noului Regulament, micii româneşti se pot comercializa în toate statele Uniunii Europene. Regulamentul va intra în vigoare la 25 iunie 2014.

În România se consumă anual între 20.000 şi 25.000 de tone de mici, potrivit datelor Federaţiei Pro Agro. Este o piaţă fragmentată estimată la aproximativ 50 de milioane de euro, acoperită în mare parte de mărcile private ale marilor retaileri, dar şi de branduri mici locale sau regionale.

Citit 1451 ori Ultima modificare Vineri, 06 Iunie 2014 14:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.