La Galaţi ar putea rămâne SINGURUL COMBINAT siderurgic al ArcelorMittal din ţară. Ce se va propune la Hunedoara
Foto: Sursa foto: Mediafax

La Galaţi ar putea rămâne SINGURUL COMBINAT siderurgic al ArcelorMittal din ţară. Ce se va propune la Hunedoara
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul de Administraţie al combinatului ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), societate care există din 1884, va propune acţionarilor dizolvarea acesteia, întrucât pierderile acumulate în ultimii ani au condus la scăderea activului net raportat la capitalul social sub limita prevăzută de lege.

Ca urmare a pierderilor înregistrate în situaţiile financiare la sfârşitul anului trecut, valoarea activului net s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social, astfel că, în conformitate cu prevederile legii privind societăţile comerciale, se propune aprobării adunării acţionarilor dizolvarea societăţii, se arată în convocatorul pentru AGA, care ar urma să aibă loc la 28 august, scrie Mediafax.

Potrivit datelor prezentate de companie, deţinută de grupul ArcelorMittal, activul net era de 231,13 milioane de lei, iar capitalul social de 497 milioane lei la sfârşitul anului trecut, rezultând un deficit de 17,37 milioane de lei până la limita permisă de lege.

În România, grupul deţine două combinate siderurgice, la Galaţi şi Hunedoara, două fabrici de ţevi, la Iaşi şi Roman, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi o divizie a ArcelorMittal Construction.

Citit 2905 ori Ultima modificare Duminică, 27 Iulie 2014 15:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.