Apă Canal va fi dată ÎN JUDECATĂ de Apaterm! RĂZBOIUL nervilor pe CĂLDURA gălăţenilor

Apă Canal va fi dată ÎN JUDECATĂ de Apaterm! RĂZBOIUL nervilor pe CĂLDURA gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Chiar dacă avem datorii către ei, nu pot să ne oprească activitatea", susţine Cristian Istrate, administratorul special al societăţii de termoficare


Potrivit administratorului special al Apaterm, acţiunea de săptămâna trecută întreprinsă de Apă Canal, prin care aceasta din urmă a oprit furnizarea de apă rece în mai multe puncte termice aparţinând Apaterm, este una ilegală. „Cei de la Apă-Canal au făcut un abuz. Chiar dacă avem datorii către ei, nu pot să ne oprească activitatea. M-am consultat cu cei de la departamentul juridic şi împreună vom găsi o soluţie. Dacă nu se vor rezolva lucrurile, vom ajunge la instanţă”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă administratorul special al Apaterm, Cristian Istrate. Declaraţia este făcută în condiţiile în care Istrate este încă membru al... Consiliului de Administraţie al Apă-Canal, funcţie din care încă nu a demisionat după numirea la Apaterm. Acesta este, poate, motivul pentru care Istrare se arată, totuşi, convins că se va găsi o soluţie ca să nu se ajungă la un litigiu în instanţă între cele două societăţi.

Pe de altă parte, cei de la Apă Canal susţin că greşelile pornesc tocmai de la societatea care distribuie apă caldă şi căldură în Galaţi. Potrivit Apă Canal, Apaterm ar fi fost cea care a dat dovadă de rea credinţă, nerespectându-şi angajamentele de plată.

„Cu rea credinţă, societatea Apaterm SA nu a respectat nici acest angajament de plată, astfel că la data de 18.09.2014 Apaterm SA achitase suma de 130.176 lei, respectiv doar 43 la sută din suma angajată, fapt ce a impus decizia, pe deplin justificată ţinând cont că mai erau doar două zile până la data de 20.09.2014, de sistare a apei reci la un număr de patru puncte termice. Ulterior, în data de 19.09.2014, Apaterm SA a mai achitat suma de 61.122,64 lei, reprezentând, până la data de 19.09.2014, achitarea în total a 64 la sută din valoarea totală asumată prin angajament”, se arată în comunicatul remis de Apă-Canal.

Pe de altă parte, conform administratorului special al celor de la Apaterm, Apă-Canal a forţat mâna Apatermului, oprind apa tocmai în punctele termice unde nu erau datorii.

În cazul în care cele două societăţi ale Consiliului Local nu-şi vor rezolva problemele, cei care vor suferi vor fi tocmai gălăţenii bun-platnici.

Citit 3337 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Septembrie 2014 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.