Aşa arată dezastrul de la Agromec Vameş!

Aşa arată dezastrul de la Agromec Vameş!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ani şi ani de pierderi financiare s-a ajuns acum şi la demolarea clădirilor *

După ani de luptă cu nesfârşita tranziţie românească, societatea Agromec Vameş (fostul SMA) a ajuns la o situaţie limită. Practic, s-a vândut tot ce mai era de vândut prin curte, iar acum s-a trecut la demolarea clădirilor. Şi este de demolat, nu glumă, fiindcă în incinta acestei societăţi funcţiona cândva cel mai mare atelier de reparat pompe de injecţie din judeţ şi unul dintre cele mai mari puncte pentru reparaţii capitale la tractoare.

Din păcate, se pare că privatizarea nu i-a „priit” societăţii. Nu de alta, dar din întreprinderea înfloritoare de altă dată n-a mai rămas mare lucru, după cum se poate vedea şi din fotografiile alăturate.

Ultimele date disponibile despre societate (2004 - Bursa de Valori Bucureşti) indică prăbuşirea economică a acesteia: o cifră de afaceri de circa 100 de euro (!) şi datorii restante de circa 1,5 milioane de euro.

Paradoxal (sau poate că nu...) la doar câteva sute de metri distanţă, un mic întreprinzător privat a reuşit, pornind de la mai nimic, să pună pe picioare o afacere înfloritoare care are acelaşi obiect de activitate cu defunctul Agromec.

Motiv pentru care nu putem să nu ne mirăm că, în condiţii de piaţă identice, firma mare şi capitalizată şi-a dat duhul, iar cea mică şi sărăcuţă a devenit înfloritoare. Şi i-a luat locul celeilalte. Curat paradox economic, nene Iancule!

Explicaţii foto: Ceea ce era de demonstrat...

Citit 1242 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.