Închiderea Cocseriei, combătută cu proteste

Închiderea Cocseriei, combătută cu proteste
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii Sindicatului Solidaritatea au cerut ieri, 27 mai, printr-o notificare transmisă administraţiei Combinatului să nu dispună demararea acţiunilor tehnice de închidere a instalaţiilor şi utilajelor din Uzina Cocso- Chimică până când nu vor fi finalizate procedurile legale care se impun în astfel de situaţii. 

Altfel spus, nu este exclus ca sindicatul să formuleze o opoziţie la Oficiul Registrului Comerţului şi Tribunalul Galaţi, iniţiativă prin intermediul căreia se doreşte anularea hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor ArcelorMittal din 20 mai, în care s-a decis oficial închiderea UCC.

Aceasta nu este însă singura acţiune pe care sindicaliştii intenţionează să o iniţieze în încercarea lor de a opri închiderea UCC.

"Vom iniţia şi continua acţiunile de luptă pe două fronturi. În primul rând vom continua să întocmim şi vom depune plângeri şi sesizări penale, civile comerciale şi discriminatorii la toate instituţiile cu atribuţiuni (la Poliţie, parchete, DNA şi chiar CSAT). Apoi, vom susţine aceste petiţii  şi plângeri prin organizarea de manifestări de protest periodic, la cel mult zece zile. Aceste acţiuni se vor desfăşura în diferite locaţii - la Turnul administrativ al ArcelorMittal, la porţile Combinatului, la Prefectură, la Tribunal, la Parchet, la Poliţie, în Bucureşti şi chiar în Luxemburg", susţine Gheorghe Tiber, într-un comunicat de presă.

Tiber spune că prima astfel de acţiune va avea loc chiar luni, între orele 10:00 şi 12:00, în faţa Palatului Administrativ unde îşi are sediul Prefectura Galaţi.

Citit 887 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.