NAVĂ destinată platformelor marine din Africa, în Şantierul Naval Damen, GATA DE LANSARE

NAVĂ destinată platformelor marine din Africa, în Şantierul Naval Damen, GATA DE LANSARE
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

La Şantierul Naval Damen Galaţi va fi lansată miercuri, 24 iunie, o navă de aprovizionare a platformelor de foraj marin. Nava, de 3.300 tdw, este destinată armatorului nigerian LATC şi este a doua de acest tip furnizată aceluiaşi client.

"Nava pe care o vom lansa are un design îmbunătăţit, care ţine cont de sugestiile făcute de armator, prima deosebire care se poate observa fiind aspectul uşor modificat, comparativ cu primele nave din serie. Nava se construieşte în colaborare cu Şantierul Naval Damen Gorinchem - Olanda, de asemenea membru al Grupului Damen. Şantierul Naval Damen Gorinchem asigură proiectarea şi furnizează principalele echipamente. Dar construcţia şi finalizarea navei se realizează împreună şi cu o serie de companii specializate (coproducatori)", se precizează într-un comunicat de presă al Damen Galaţi.

Cu o lungime de 80 metri, o lăţime de 16,2 metri şi un pescaj de 6 metri, principala destinaţie a navei va fi transportul diverselor mărfuri (combustibil, apă potabilă, ciment, prajini de foraj etc.) şi a echipajelor la şi de la platformele de foraj marin şi platformele de exploatare a hidrocarburilor marine din vestul Africii. De asemenea, nava poate transporta pe punte şi containere convenţionale pentru diverse mărfuri. Nava mai poate opera ca navă stingător de incendiu la platformele marine şi poate fi dotată cu echipamente pentru depoluare marină.

Citit 3117 ori Ultima modificare Marți, 23 Iunie 2015 14:37

6 comentarii

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.