BERD ne face planul de mobilitate urbană. A doua dezbatere privind STRATEGIA STRĂZILOR

BERD ne face planul de mobilitate urbană. A doua dezbatere privind STRATEGIA STRĂZILOR
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Primăria îi invită, joi, 25 iunie, la ora 11,00, la Parcul pentru Tehnologia Informaţiei, str. Portului nr. 23, Galaţi, pe reprezentanţii societăţii civile la a doua dezbatere publică privind elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru municipiul Galaţi.

"Scopul întâlnirii este cel de a prezenta soluţiile identificate de către experţii din proiect la problemele de mobilitate din municipiul Galaţi. Aceste soluţii vor fi dezbătute cu invitaţii prezenţi, pentru a identifica avantajele şi dezavantajele fiecăreia dintre ele, urmând ca varianta finală a acestora sa fie inclusă în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru municipiul Galaţi”, arată anunţul postat pe portalul Primăriei.

Planul de mobilitate urmăreşte ca transportul de toate tipurile (de persoane, de marfă, public, privat) să devină modern, eficient şi prietenos cu mediul. Fără acest plan, Primăria nu va mai putea accesa bani din fondurile europene pentru reabilitarea străzilor ori pentru mijloace de transport nepoluante.

Primăria Galaţi a împrumutat o sută de milioane de lei pentru investiţii de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), iar aceasta s-a oferit să suporte costurile realizării unui plan de mobilitate, adică a unei hărţi a străzilor şi a tipului de trafic pe care îl suportă fiecare arteră, astfel încât să nu se mai ajungă la situaţiile de azi, în care străduţe înghesuite sunt afectate de traficul greu.

Citit 2616 ori Ultima modificare Marți, 23 Iunie 2015 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.