BERD ne face planul de mobilitate urbană. A doua dezbatere privind STRATEGIA STRĂZILOR

BERD ne face planul de mobilitate urbană. A doua dezbatere privind STRATEGIA STRĂZILOR
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Primăria îi invită, joi, 25 iunie, la ora 11,00, la Parcul pentru Tehnologia Informaţiei, str. Portului nr. 23, Galaţi, pe reprezentanţii societăţii civile la a doua dezbatere publică privind elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru municipiul Galaţi.

"Scopul întâlnirii este cel de a prezenta soluţiile identificate de către experţii din proiect la problemele de mobilitate din municipiul Galaţi. Aceste soluţii vor fi dezbătute cu invitaţii prezenţi, pentru a identifica avantajele şi dezavantajele fiecăreia dintre ele, urmând ca varianta finală a acestora sa fie inclusă în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru municipiul Galaţi”, arată anunţul postat pe portalul Primăriei.

Planul de mobilitate urmăreşte ca transportul de toate tipurile (de persoane, de marfă, public, privat) să devină modern, eficient şi prietenos cu mediul. Fără acest plan, Primăria nu va mai putea accesa bani din fondurile europene pentru reabilitarea străzilor ori pentru mijloace de transport nepoluante.

Primăria Galaţi a împrumutat o sută de milioane de lei pentru investiţii de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), iar aceasta s-a oferit să suporte costurile realizării unui plan de mobilitate, adică a unei hărţi a străzilor şi a tipului de trafic pe care îl suportă fiecare arteră, astfel încât să nu se mai ajungă la situaţiile de azi, în care străduţe înghesuite sunt afectate de traficul greu.

Citit 2356 ori Ultima modificare Marți, 23 Iunie 2015 19:52

4 comentarii

 • postat de gica
  Joi, 25 Iunie 2015 13:26
  89.137.228.***
  Alt plan ,alta lucrare fara rezultat aducatoare de comeseoane in buzunarele functionarilor publici. Ba timpitilor ,oamenii nu au unde munci pt.a plati taxe si impozite, nu exista productie intr-un oras industrial din cauza voastra, a functionarilor care nu avizati nici o documentatie fara interventii si spagi.
  0
  10
  Raportează
 • postat de antiCOCALARI
  Miercuri, 24 Iunie 2015 17:03
  5.13.236.***
  pt. FARA MAXI-TAXI : esti un mare BOU !
  15
  3
  Raportează
 • postat de un cetatean interesat
  Miercuri, 24 Iunie 2015 16:59
  5.13.174.***
  Cine reprezinta societatea civila in relatii de acest gen si alte care s-or mai ivi?,pe ce criterii au fost alesi si cand s-a facut asta?,sunt acestia in masura sa ia hotarari pt modernizarea orasului Galati!
  2
  10
  Raportează
 • postat de FARA MAXI-TAXI
  Miercuri, 24 Iunie 2015 13:34
  5.13.225.***
  Fara maxi-taxi si traficul v-a deveni fluent si civilizat!
  4
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.