SPRIJIN DE LA STAT pentru ArcelorMittal Galaţi. Investiţii de zeci de milioane de euro în eficienţă energetică

SPRIJIN DE LA STAT pentru ArcelorMittal Galaţi. Investiţii de zeci de milioane de euro în eficienţă energetică
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Prima finanţare din „Fondul de Eficienţă Energetică” va fi oferită companiei ArcelorMittal Galaţi. Anunţul a fost făcut de ministrul Energiei, Andrei Gerea, în cadrul vizitei pe care a făcut-o pe platforma siderurgică.

"Pe cei de la ArcelorMittal putem să îi ajutăm intervenind şi sprijinindu-i cu posibilitatea finanţării în zona de eficienţă energetică, este o problematică esenţială şi pentru România. Încercăm să găsim surse de finanţare pentru Fondul de Eficienţă Energetică, care este deja înfiiinţat şi ar trebui să funcţioneze exact în această direcţie. Sperăm ca împreună cu colegii mei, contând şi pe promisiunile celor de la ANRE, să reuşim să asigurăm - să spunem - prima finanţare în acest domeniu către ArcelorMittal, pentru că dânşii au nişte proiecte şi nevoi”, a declarat ministrul Energiei.

Andrei Gerea a afirmat totodată că managementul ArcelorMittal are în plan realizarea unei investiţii de aproximativ 32 de milioane de euro, care va conduce la creşterea eficienţei energetice. "Un astfel de producător, dacă nu este profitabil într-o ţară, pleacă, se mută, închide. Trebuie să avem grijă în permanenţă că reuşim să asigurăm condiţii care să îi asigure competitivitatea", a afirmat ministrul, care a precizat că implementarea unor proiecte în acest sens nu va duce doar la sporirea competitivităţii, ci şi la scăderea impactului asupra mediului a activităţilor pe care le desfăşoară.

Foto arhivă "Viaţa liberă", Bogdan Codrescu

Citit 2894 ori Ultima modificare Luni, 06 Iulie 2015 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.