Atenţie la COSTURI SUPLIMENTARE/ În Galaţi poţi face “roaming involuntar”

Atenţie la COSTURI SUPLIMENTARE/ În Galaţi poţi face “roaming involuntar”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a realizat un studiu privind zonele din ţară în care te poţi trezi că foloseşti aşa numitul “roaming involuntar”. Vorbim despre zonele de frontieră în care există riscul ca telefoanele mobile cu roaming activat să se conecteze la reţele din ţările vecine. Galaţiul se află pe această listă, dată fiind tendiţa telefoanelor smart de a se conecta la reţele din republica Moldova, pe linia Galaţi – Cavadineşti. Problema este că utiizatorii de smartphone mai puţin experimentaţi ar putea să nu sesizeze faptul că sunt conectaţi într-o reţea străină şi ar putea folosi servicii care să îi coste mult mai mult decât s-ar fi aşteptat.
Per total, pe lista locurilor în care se poate face “roaming involuntar” sunt 512 localităţi, din Galaţi şi judeţeleArad, Bihor, Botoşani, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Olt, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiş, Teleorman şi Vaslui.

Citit 3533 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iulie 2015 17:02

3 comentarii

 • postat de Ciprian
  Marți, 21 Iulie 2015 14:35
  144.24.20.***
  Adyy, buna asta, de ce e hotie? Numeste-o limitare tehnologica. Chestii de genul asta se intampla cam prin toate zonele de frontiera, chiar se poate intampla sa fii mai aproape de o antena din strainatate decat de una locala. Ia rtelefonul daca isi pierde semnalul de la operatorul local se va conecta la singura retea disponibila.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Adyy
  Marți, 21 Iulie 2015 10:08
  5.13.227.***
  aici vorba de hotie , nu prostie
  3
  0
  Raportează
 • postat de Alexvr
  Luni, 20 Iulie 2015 06:00
  141.0.12.***
  Asa si? Prostia se plateste!
  9
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.