S-a INAUGURAT Centrul Regional de Afaceri

S-a INAUGURAT Centrul Regional de Afaceri
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Hidrotehnica SA Brăila a reabilitat, cu fonduri europene, o clădire din zona Portului Galaţi, pe care a transformat-o în Centru Regional de Afaceri. Proiectul a costat, cu totul, 5.891.704 lei, dintre care 2.861.419 lei au reprezentat asistenţă nerambursabilă, adică bani europeni, dar şi bani de la bugetul naţional. Proiectul a fost inaugurat în urmă cu 18 luni, adică pe 12 februarie 2014, şi a fost finalizat ieri, la timp, potrivit normelor prevăzute în contract.

Clădirea pe care a modernizat-o Hidrotehnica este construită pe vremea când Anghel Saligny era şef al Portului Galaţi. Mai exact, construcţia ei a început în 1897 (aşa cum atestă placheta originală, păstrată şi montată pe latura de est a clădirii) şi s-a finalizat în 1904. Nu există dovezi scriptice că Anghel Saligny s-ar fi implicat în proiectarea ei, dar sursele vremii susţin faptul că celebrul inginer se implica, de regulă, în mai toate proiectele mari din zonă. De altfel, constructori din cadrul proiectului de reabilitare susţin că proiectarea şi realizarea clădirii sunt ireproşabile şi că, din punct de vedere al consolidării, efortul din ultimele 18 luni a fost minim. S-a lucrat însă la modernizarea clădirii şi la păstrarea specificul arhitectural.

Acum, suprafaţă utilă renovată este de 1.392 de metri pătraţi. Societăţile care aleg să închirieze spaţii de birouri aici vor avea acces la două săli de conferinţe multifuncţionale, dotate şi utilate, dar şi la spaţii de birouri adaptate nevoilor întreprinderilor mici şi mijlocii.

Potrivit proiectului, 20 de şomeri vor fi angajaţi în cadrul firmelor care urmează să fie găzduite în spaţiul Centrului Regional de Afaceri, de pe strada Portului, nr. 56. Potrivit managerului de proiect, Mara Rîmniceanu, în cel mult zece zile, spaţiile vor fi disponibile pentru închiriere.

Foto de Gabriel Kolbay

Citit 4748 ori Ultima modificare Marți, 11 August 2015 17:25

4 comentarii

 • postat de Sorin
  Vineri, 14 August 2015 15:05
  5.13.227.***
  Iar centru afaceri?
  La statea in gat niste firme care sa faca strict productie. Suntem satui de comert si prestari servicii.
  Productia inseamna dezvoltare, locuri de munca, astfel ca vor fi bani pentru salariati, sanatate si pensii.
  Trebuie incurajata productia prin impozite mici, tva mic, taxe mici intre 3-5 ani.
  Asa ne vom dezvolta, nu vor mai pleca romanii cu traista in spate de aiurea prin lume.
  Dar, trebuie sa cerem mai putini parlamentari asa cum s-a cerut la referendum, si totodata sa cerem facilitati ptr firmele care fac productie.
  O vorba de-a economistilor zice ca din 100 de firme cel putin 55% tb sa faca productie, vreo 25% comert, 15% prestari servicii si 5% alte tipuri de activitati. Doar asa vom avea o economie sanatoasa si puternica.
  Ce avem acum? Foarte mult comert, multe prestari servicii, si productie "putin foarte putin".
  4
  5
  Raportează
 • postat de Zuzu
  Joi, 13 August 2015 06:08
  84.117.40.***
  Lasa, Zulu, ca orasu are in chimb paduchi, pureci, raie si ruine (garaje, Mehid, chioscuri etc) ca dupa razboiu din Irak
  0
  8
  Raportează
 • postat de Bau bau
  Miercuri, 12 August 2015 11:03
  109.103.173.***
  Wow, si la ce foloseste? Stai sa vezi la ce chirii se vor arunca!
  In alta ordine, la cate centre de afaceri avem: regionale, judetene, internationale si interplanetare, ti-ai putea imagina ca e polul polului aici. In curand, Galatiul va depasi regiunea Bavaria in venituri per intreprindere...
  5
  18
  Raportează
 • postat de Zulu
  Miercuri, 12 August 2015 07:44
  109.166.141.***
  Ce idee misto. Asteptam cu interes sa vedem ce de afaceri se vor derula in NOUL GALATI, oras fara apa curenta, apa calda si caldura, dar plin de aere de mare metropola!
  9
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.