S-a INAUGURAT Centrul Regional de Afaceri

S-a INAUGURAT Centrul Regional de Afaceri
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Hidrotehnica SA Brăila a reabilitat, cu fonduri europene, o clădire din zona Portului Galaţi, pe care a transformat-o în Centru Regional de Afaceri. Proiectul a costat, cu totul, 5.891.704 lei, dintre care 2.861.419 lei au reprezentat asistenţă nerambursabilă, adică bani europeni, dar şi bani de la bugetul naţional. Proiectul a fost inaugurat în urmă cu 18 luni, adică pe 12 februarie 2014, şi a fost finalizat ieri, la timp, potrivit normelor prevăzute în contract.

Clădirea pe care a modernizat-o Hidrotehnica este construită pe vremea când Anghel Saligny era şef al Portului Galaţi. Mai exact, construcţia ei a început în 1897 (aşa cum atestă placheta originală, păstrată şi montată pe latura de est a clădirii) şi s-a finalizat în 1904. Nu există dovezi scriptice că Anghel Saligny s-ar fi implicat în proiectarea ei, dar sursele vremii susţin faptul că celebrul inginer se implica, de regulă, în mai toate proiectele mari din zonă. De altfel, constructori din cadrul proiectului de reabilitare susţin că proiectarea şi realizarea clădirii sunt ireproşabile şi că, din punct de vedere al consolidării, efortul din ultimele 18 luni a fost minim. S-a lucrat însă la modernizarea clădirii şi la păstrarea specificul arhitectural.

Acum, suprafaţă utilă renovată este de 1.392 de metri pătraţi. Societăţile care aleg să închirieze spaţii de birouri aici vor avea acces la două săli de conferinţe multifuncţionale, dotate şi utilate, dar şi la spaţii de birouri adaptate nevoilor întreprinderilor mici şi mijlocii.

Potrivit proiectului, 20 de şomeri vor fi angajaţi în cadrul firmelor care urmează să fie găzduite în spaţiul Centrului Regional de Afaceri, de pe strada Portului, nr. 56. Potrivit managerului de proiect, Mara Rîmniceanu, în cel mult zece zile, spaţiile vor fi disponibile pentru închiriere.

Foto de Gabriel Kolbay

Citit 4851 ori Ultima modificare Marți, 11 August 2015 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.