Mai e timp să ACCESAŢI BANII de irigaţii. TERMEN-LIMITĂ DECALAT

Mai e timp să ACCESAŢI BANII de irigaţii. TERMEN-LIMITĂ DECALAT
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale (AFIR) informează că se prelungeşte sesiunea de depunere de proiecte pe Măsura 4.3 "Infrastructură Agricolă şi Forestieră", componenta infrastructură pentru irigaţii. Deşi iniţial se puteau depune proiecte doar până la finele acestei luni, sesiunea s-a prelungit până la 18 decembrie, la ora 16,00.

"Prelungirea termenului de primire a cererilor de finanțare s-a decis ca urmare a numărului mare al solicitărilor primite în acest sens din partea potențialilor beneficiari precum şi având în vedere motivaţia faptului că întocmirea proiectelor finanţate prin Măsura 4.3 este complexă şi de durată, obţinerea avizelor necesitând un timp îndelungat", informează AFIR.

Sunt disponibili, prin această măsură, 218 milioane de euro nerambursabili, iar beneficiari sunt federaţiile şi organizaţiile de utilizatori de apă pentru irigaţii. Galaţiul ar avea mare nevoie de bani, dat fiind faptul că din suprafaţa agricolă de 351.000 de hectare, doar 15.000 de hectare se irigă efectiv, din pricina infrastructurii părăginite şi a costurilor mari.

Citit 1078 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2015 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.