Salariile siderurgiştilor de la ArcelorMittal Galaţi rămân la acelaşi nivel

Salariile siderurgiştilor de la ArcelorMittal Galaţi rămân la acelaşi nivel
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Între sindicatele şi patronatul ArcelorMittal Galaţi a avut loc ieri, 29 iunie, o întâlnire în cadrul căreia s-a purtat negocierea semestrială prevăzută în contractul colectiv de muncă la nivelul unităţii siderurgice gălăţene.

Cum era de aşteptat, şi de această dată cei din administraţia Combinatului au susţinut că lipsa comenzilor şi căderea pieţei oţelului fac imposibilă discuţia despre eventuale majorări salariale. În plus, susţin sindicaliştii, cei din conducerea ArcelorMittal au spus că susţinerea financiară a schemelor de plecări voluntare este un alt motiv pentru care majorările salariale nu pot fi luate în calcul.

"A fost o discuţie pe situaţia din trimestrul II. Am înţeles de la cei din administraţie că situaţia ar fi într-un uşor reviriment pe piaţa oţelului, dar că şi în aceste condiţii producem cu 50 la sută mai puţin decât în luna septembrie a anului trecut. Ni s-a spus aşadar că suntem cu mult sub pragul de rentabilitate şi că nu se poate discuta despre măriri salariale", a declarat Nelu Macovei, vicepreşedinte al FSS Metarom.

Acelaşi lucru a fost susţinut şi de către reprezentanţii sindicatului Solidaritatea care au cerut respectarea de către administraţie a unor condiţii în situaţia în care nu se pune problema majorărilor salariale.

"Am cerut ca în procesul verbal al acestei şedinţe să se consemneze că sindicatul Solidaritatea va fi de acord cu menţinerea salariilor la aceleaşi valori, cu condiţia să nu se dispună nici o măsură pentru diminuarea veniturilor angajaţilor", a declarat Florin Cerchez, proaspăt ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al sindicatului Solidaritatea.

Citit 1724 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.