Încep controalele la oi şi capre

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Proprietarii sunt rugaţi să ţină animalele în raza localităţilor unde sunt înregistrate *

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat campania de primire a cererilor pentru plăţile naţionale directe complementare (CNDP) în sectorul zootehnie. În perioada imediat următoare, va demara controlul administrativ pentru toate cererile depuse, precum şi controlul la faţa locului, care este obligatoriu pentru specia ovine/caprine.

„Toţi fermierii au obligaţia ca pe toată durata verificărilor la faţa locului să menţină efectivul de ovine/caprine în locaţia menţionată în cerere, pentru a nu risca pierderea sprijinului financiar. O altă condiţie importantă de eligibilitate: cererea trebuie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine-caprine constituite la nivel local, afiliate la federaţiile naţionale de profil. Rugăm fermierii care nu au cererea vizată de asociaţie să contacteze reprezentanţii asociaţiilor”, ne-a declarat inginerul Dumitru Buţurcă, directorul APIA Galaţi.

Menţionăm că reprezentantul asociaţiei crescatorilor de ovine/caprine constituită la nivelul judeţului Galaţi, „Asociaţia crescătorilor de caprine şi ovine – Covurlui”,  se află chiar la sediul APIA Galaţi (strada Mihai Bravu colţ cu Basarabiei).

Citit 941 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.