REORGANIZARE FISCALĂ „discreţionară şi fără justificare” - APELUL PATRONATELOR către parlamentarii gălăţeni

REORGANIZARE FISCALĂ „discreţionară şi fără justificare” - APELUL PATRONATELOR către parlamentarii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* În urma reorganizării fiscale, sute de firme gălăţene ar urma să intre sub controlul Administraţie pentru Contribuabili Mijlocii din Constanţa


Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), prin Federaţia Patronală a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii – Regiunea Sud-Est a lansat un apel către parlamentarii gălăţeni, dar şi către reprezentanţii administraţiei publice pentru a reacţiona faţă de „reorganizarea” fiscală a DGRFP Galaţi în urma căreia sute de companii gălăţene ar urma să intre sub controlul Administraţie pentru Contribuabili Mijlocii ce ar urma să funcţioneze la Constanţa.

Iată textul integral al acestui apel, semnat de preşedintele patronatelor, Marian Filimon:

„Am luat act cu îngrijorare de modul în care actuala conducere a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) înţelege să reorganizeze activitatea fiscală în Regiunea Sud-Est. În acest sens, constatăm cu surprindere că, prin ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr.2752/30.10.2015, „prin excepţie” faţă de celelalte regiuni de dezvoltare din ţară, sediul Administraţiei pentru Contribuabili Mijlocii din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi se organizează în municipiul Constanţa. Apreciem că o astfel de măsură este discreţionară, fără nicio justificare din punct de vedere financiar – fiscal, social şi economic şi ne exprimăm regretul că efectele unei astfel de decizii nu au fost evaluate cu transparenţă şi cu consultarea tuturor factorilor implicaţi în acest proces. Drept urmare, facem un APEL către parlamentarii gălăţeni şi către factorii de decizie din administraţia publică gălăţeană să întreprindă toate demersurile ce se impun pentru remedierea acestei situaţii.”

Textul original al Apelului lansat de patronate poate fi consultat aici (CLICK PENTRU DETALII)

Ce FIRME GĂLĂŢENE vor intra primele sub papucul FISCAL al Constanţei. IATĂ LISTA

Citit 4850 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 01:01

8 comentarii

 • postat de gogu
  Vineri, 15 Ianuarie 2016 19:49
  5.14.52.***
  Eu m-am mutat de 5 ani in Constanta si nu regret un moment asta si in plus de asta e plin de galateni pe aici.
  Nu vad ce ar fi rau in a fi mai multe regii, directii regionale aici. Orasul e cu macar 25% mai populat, facultatea e bunicica (si mai putin corupta), e mai usor sa gasesti angajati buni iar ca angajat iti gasesti ceva mai usor servici plus ca viata e mai placuta.
  2
  4
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 15 Ianuarie 2016 17:07
  213.218.53.***
  DOCUMENT - Prioritatile Ministerului Transporturilor pe anul 2016.

  lista publicata de Guvern :

  > Demararea implementarii proiectului de Autostrada Sibiu - Pitesti (lungime 116 km cu o valoare totala multianuala de 2,075 mld. euro).

  > Demarare implementare pentru proiectul autostrada Suplacu de Barcau - Bors (lungime 74 km, valoare totala multianuala 92 mil Euro)

  > Elaborarea Documentatiei Tehnice de executie (DTE) pentru proiectul Brasov - Comarnic (lungime 58 km cu o valoare totala multianuala de 1,237 mld. euro)

  > Elaborare DTE pentru proiectul Autostrada Nadaselu - Suplacu de Barcau (lungime 93 km, valoare totala multianuala 115 mil euro)

  > Elaborarea DTE de pe coridorul IX de transport rutier: Ploiesti - Buzau (lungime 65 km cu o valoare totala multianuala de 315 mil. euro), Buzau - Focsani (lungime 72 km cu o valoare totala multianuala de 350 mil.euro), Focsani - Bacau (lungime 109,3 km cu o valoare totala multianuala de 428 mil. euro) si Bacau - Pascani (lungime 81 km cu o valoare totala multianuala de 482 mil. euro)

  > Elaborarea DTE pentru autostrada Tg. Mures - Targu Neamt - Iasi - Ungheni (faza I: autostrada Tg. Neamt - Iasi - Ungheni - lungime 135 km cu o valoare totala multianuala de 1,4 mld. euro)

  > Continuarea lucrarilor pentru proiectul CF Sighisoara - Simeria (lungime 167 km cu o valoare totala multianuala de 419 mil euro).

  > Demararea implementarii proiectelor de modernizare a liniilor de cale ferata Radna - Gurasada - Simeria (lungime 142 km cu o valoare totala multianuala de 897 mil. euro), Brasov - Sighisoara (lungime 128 km cu o valoare totala multianuala de 887 mil euro)

  > Elaborarea DTE pentru implementarea proiectului Brasov - Predeal (lungime 33 km cu o valoare totala multianuala de 518 mil. euro)

  > Elaborarea DTE pentru implementarea proiectului Bucuresti - Craiova (lungime 209 km cu o valoare totala multianuala de 1,036 mld. euro) si a proiectului Craiova - Caransebes (lungime 226 km si o valoare de 1,140 mld. euro)

  > Elaborare DTE pentru proiectul CF Cluj-Napoca - Episcopia Bihor (lungime 158 km cu o valoare totala multianuala de 196 mil. Euro)

  > Continuarea implementarii proiectelor de autostrada cu lucrari de executie in curs: Timisoara - Lugoj (lotul 2 - lungime 25,6 km, cu o valoare totala multianuala 116.65 mil. Euro), Lugoj - Deva (loturile 2, 3, 4 - lungime 71.8 km, cu o valoare totala multianuala 430 mil. Euro), Sebes - Turda (loturile 1, 2, 3,4 - lungime 70.27 km, cu o valoare totala multianuala 546.03 mil. Euro), Campia Turzii - Ogra - Tg. Mures (8 lungime 2.12 km, cu o valoare totala multianuala 346.44 mil. Euro)

  > Demararea procedurii de selectie a executantului pentru Centura Bucuresti Sud

  > Implementarea de servicii feroviare pentru transportul feroviar de calatori cu trenuri care au viteze sporite pe rutele modernizate Bucuresti - Brasov si Bucuresti - Constanta (Mangalia)

  > Organizarea procedurii de achizitie publica de material rulant + alte servicii

  > Finalizarea magistrala de metrou M4

  > Lucrarile la magistrala M5

  > Imbunatatirea conditiilor de navigatie pe Dunare (studiu de fezabilitate Fast Danube) - total multianual 5,25 mil Euro.


  Pe langa masurile ce vizeaza proiecte concrete, Ministerul Transporturilor isi propune si o serie de masuri care vizeaza reorganizarea cadrului institutional al ministerului si reorganizarea companiilor din subordine:

  > Stabilirea structurii organizatorice optimizate pentru gestionarea fondurilor europene si a proiectelor majore de infrastructura

  > Elaborare Planurilor de Reorganizare Institutionala in vederea imbunatatirii Capacitatii de Implementare a proiectelor de Infrastructura Rutiera - autostrazi si drumuri expres (CNADNR), de Infrastructura Feroviara (CFR Infrastructura), de Infrastructura de Metrou (METROREX), de Infrastructura Navala (APMC - Port Constanta).

  -------------------------------------------------

  Si de aici vin intrebarile noastre catre politicienii de Galati, deputatii de Galati, senatorii de Galati, ministrii, secretari de stat si restu din Galati, alesi de galateni :

  1) UNDE ESTE DRUMUL EXPRES / AUTOSTRADA Buzau - Braila - Galati ???!?!

  2) UNDE ESTE AEROPORTUL Galati - Braila ?!!?!?!

  3) UNDE ESTE PODUL PESTE DUNARE !??!?!?


  Idiotilor ! faceti umbra pamantului degeaba !!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Paul
  Vineri, 15 Ianuarie 2016 15:21
  5.13.142.***
  Trebuie ca cetatenii Galatiului sa se adreseze partidelor pentru a pune oameni noi pe listele de alegeri parlamentare ! Cineva trebuie sa raspunda pentru somajul si saracia din Galati !
  0
  11
  Raportează
 • postat de Marius
  Vineri, 15 Ianuarie 2016 14:44
  5.13.202.***
  Galatiul are cumva parlamentari pe care il reprezinta ? Trebuie sa alegem alti oameni care sa reprezinte orasul .Votam schimbarea !
  0
  11
  Raportează
 • postat de gheorghiu valentina
  Vineri, 15 Ianuarie 2016 08:56
  5.13.167.***
  Domnilor senatori si deputati,in ce fel sprijiniti orasul si pe cei ce v-au ales?Il impartiti bucati,bucati?De ce nu mutati orasul cu totul la Constanta ?Chiar nu aveti un cuvant de spus acolo unde sunteti?Sunt galateanca de generatii ,dar acum am ajuns sa-mi fie rusine ,nu de orasul meu,ci de cei care il conduc.Desteptati-va macar in ultimul ceas,nu lasati Galatiul sa pluteasca in deriva sau sa se scufunde de tot.
  0
  15
  Raportează
 • postat de stefa
  Vineri, 15 Ianuarie 2016 08:44
  217.156.52.***
  Re: GALATEAN
  Stimate domn aveti dreptate. Sincer in expunerea dva aveti dreptate.
  Doar ca nu sunt de acord sa bagam capul intre urechi si sa inghitim tot.
  Democratia ne da dreptul sa comentam, sa ne organizam, sa protestam !!!
  Poate ca nu o sa obtinem efecte imediate, dar aduceti-va aminte cum a cazut guvernul Boc, guvernul MRU?
  Consider ca daca sprijinea toata tara iesirea in strada a oamenilor in Bucuresti ca urmare a catastrofei de la clubul Colectiv, in care manifestantii au cerut
  - pedepsirea vinovatilor (asa a cazut guvernul Ponta)
  - aplicarea referendumului pentru reducerea nr. de parlematari.
  Deci ce credeti ca o sa se intample cand alegerile bat la usa?

  Sa nu uitam ca la alegeri, candidatii sunt sprijiniti prin donatii de diverse grupuri de interese ca ulterior sa intoarca obrazul prin introducere unor acte normative favorabile acestora.
  Ok. Dar pana una alta votul este la noi indiferent de grupul de interese si avem posibilitatea democratica sa ne exprimam indignarea, sa cerem si sa obtinem anularea unor actiuni si/sau legi care incalca inainte de toate bunul simt, morala, etica daca vreti si nu in ultimul rand logica econonomico-sociala.

  Asadar nu credeti ca este anormal ca singura Directie Regionala din tara sa aiba sediul Administratiei Contribuabililor Mijlocii in alt judet decat unde este sediul directiei?
  Ce credeti ca urmeaza?
  Daca nu reactionam intr-o buna zi or sa mute si directia in alta parte.
  Si asta nu e bine deloc.
  Daca pierdem fabrici si pierdem institurii publice atunci pierdem locuri de munca, pierdem venituri, pierdem prestanta si influenta.

  Zice-ti ca nu este asa !?!
  0
  10
  Raportează
 • postat de sibnet
  Vineri, 15 Ianuarie 2016 05:39
  82.137.13.***
  In alta ordine de idei, daca ai biblioteca acasa si vrei sa o imbogatesti cu inca o carte extraordinara, tocmai ai gasit afacerea care ti se potriveste perfect! Mai pui o carte pe raftul bibliotecii tale personale si pornesti sa castigi bani in cea mai simpla afacere posibila! Ai numai avantaje aici! Si totul e foarte usor! Te ajutam noi sa reusesti! Cere acum detalii la adresa de email: sibnet@usa.com
  16
  0
  Raportează
 • postat de GALATEAN
  Joi, 14 Ianuarie 2016 18:13
  78.96.253.***
  Stimabilior, bateti toaca degeaba.
  Indivizilor carora v-ati adresat, nu le-a pasat si nu le pasa, de nevoile cetatii.
  Si-au vazut interesele lor rezolvate, functii, case, masini, copii si neamuri in posturi bine platite, majoritatea in institutiile statului,consulate, ministere, admninistratie locala, etc.

  Cine sunteti voi sa apelati la cesti mahari, cocotati pe varful aisbergului?!!!

  Daca acum vedeti ce nu au facut, acolo unde sa consolideze zidurile cetatii,este prea tarziu.
  Mafiile din care fac parte sunt bine consolidate, radacinile LOR sun infipte adanc, desradacinarea greoaie sau imposibila, intrucat, chiar unii dintre voi, sunteti prima, sau a doua vioara in orhestratiile lor.

  Asadar, nu disperati, ei, celor carora va adresati, chiar au pus umarul sa ajungeti aici unde va dezavantajeaza.
  1
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.