MERCURIAL/ Cât ne costă peştele pentru Buna Vestire

MERCURIAL/ Cât ne costă peştele pentru Buna Vestire
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Vineri, 25 martie, de Buna Vestire, e prima dezlegare la peşte din acest post. În alţi ani, dezlegările au fost prilejuri numai bune pentru unii dintre comercianţii de peşte să crească preţurile mărfii din galantare. Că doar creştinul care nu pune carne, ouă şi brânză pe masă tot postul, o să dea bani pe o bucată de peşte, indiferent cât ar costa ea! Ei bine, nici în acest an nu-i peştele chiar aşa de ieftin. Totul este să aveţi timp şi răbdare să umblaţi din pescărie în pescărie, ca să găsiţi cel mai ieftin şi mai proaspăt peşte.

Prin pescăriile din Piaţa Centrală, cel mai ieftin sortiment pe peşte pe care l-am găsit a fost babuşca, de patru lei kilogramul. Novacul mare se dădea cu 6,5 lei kilogramul (dar ţineţi seama de faptul că veţi cumpăra mult cap, de banii ăştia!), iar cel mai ieftin sortiment de caras costa 7,5 lei kilogramul. Pentru carasul mai mare, plăteaţi 10 lei pe kilogram. Crap mare, cosaş, se găsea la 16,9 lei kilogramul (de producţie gălăţeană), iar şalăul ajungea de la 28 lei până la 35 lei. Ştiucă bună de fiert: 19 lei kilogramul. Somn mediu: 22,99 lei kilogramul.

Am găsit şi sortimente pentru papile gustative mai pretenţioase. Bibanul de mare era la acelaşi preţ cu dorada: 38 lei kilogramul. Mai ieftin, stavridul costa nu 14 lei, iar preţul fagriei nu scădea sunt 60 lei. Ba, pe la 50 lei găsiţi şi tentacule de caracatiţă!

Scrumbia se vinde cu preţuri care încep de pe la 25 lei kilogramul şi sar de 27 lei.

AFLĂ şi care sunt preţurile peştelui în supermarketurile gălăţene. CLICK AICI pentru DETALII

Citit 6547 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Martie 2016 21:55

1 comentariu

 • postat de ELIMINATI SPECULA DIN PIETELE GALATIULUI!
  Marți, 22 Martie 2016 12:44
  78.96.253.***
  Intrebarea este, cum se implica autoritatile in reglementarea preturilor, la peste, sau alte produse alimentare de baza, dand peste mana speculantilor care nu au niciun Dumnezeu, profitand de ignoranta si prostia autoritatilor, buzunarind populatia.
  Este adevarat,traim in economie de piata, nimeni nu-ti baga mana in buzunar, dar, chiar si in lipsa mercurialului comunist, care era facut pe baze reale ale pretului de cost,ar trebui ca la fixarea costului unui produs alimentar sa se plece corect de la producator, urmarindu-se linia de desfacere, in respectarea costului pana la galantar.
  Asta inseamna ca, odata ce ai scos pestele din balta, il cantaresti,stabilesti pretul de desfacere pe baze reale de productie, cu adaosul comercial la vanzare, care trebuie sa se incadreze in limite legale.
  Dar asta nu o face nimeni,pentru ca nu sunt verificati acesti mega patroni.
  Toata lumea se gandeste cum poate sa vanda in asa fel incat, prin depasirea bunului simt si al omeniei, sa scoata bani cat nu au dat ca producator pe produsul respectiv.
  Si, situatia este si mai dureroasa cand samsarii iau produsul fara factura si-l vand populatieI la preturi astronomice.
  Binenteles, pierdantul este cetateanul amarat, neinformat, neprotejat de autoritati.
  Autoritatile pe care noi le-am ales sa ne conduca, sa ne faca viata mai buna.SIC!
  Or, lucru asta nu-l controleaza nimeni, vezi peste tot numai preturi fixe, si psihologice, fara zecimale, ca te miri de ce banca nationala a mai emis moneda de schimb cu valoare mica, care, din lipsa fixarii corecte a pretului de cost pe produs, nu se foloseste.

  Dau numai un exemplu, la vedere, modul cum se vand produsele in piata din str.Basarabiei,Saci, masini intregi cu produse AGRICOLE,sunt desfacute, fara a se emite facturi,Politia nu-i vede pe acesti mari evazionisti, dar se ia de o muritoare de foame din Basarabia care a venit cu 1 kil de branza sau biscuitI, si ii face dosar penal.
  . Produse dupa care sunt comercializate pe piata Galatiului de samsari,
  Astia pe care-i vedem in piete, nefiind producatori agricoli, sau daca au asemenea documente, majoritatea sunt false, ca nu le verifica nimeni.
  Speculanti care au tarabe cu produse industriale in piata, cara cu sacosele produse din deppozitul de pe Sf. Spiridon.
  Cum calculeaza adaosul comercial, este la mintea oricui!
  Cine plateste aceste produse cu preturi fara nicio logica comerciala, decat numai in favoarea speculantilor?!CETATEANUL.
  Si ne miram de ce s-a ajuns in halul de saracie in care romanul traieste?

  Sa amintesc de art.295 din Codul Penal - SPECULA?

  Se vorbeste toata ziua in media, peste tot, de evaziune fiscala......

  Ce fac autoritatile?????!!!!

  Pai nu ti se face greata de ce se intampla in orasul Galati unde anarhia este la ea acasa?!

  SI CAD VEZI CA DEJA SI-AU PUS POZELE CAT GARDUL, FACANDU-SI CAMPANIE ELECTORALA

  Ca pe timpul lui Stalin.
  4
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.