Care este cea mai IEFTINĂ PIAȚĂ din Galaţi
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Care este cea mai IEFTINĂ PIAȚĂ din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Legumele sunt mai accesibile în Micro 39


Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA Galaţi monitorizează nivelul preţurilor din pieţele gălăţene, aşa că nu-i deloc greu să vedem unde se vând cele mai ieftine mărfuri. Aproape toate societăţile care revând legume şi fructe, la tarabă, se aprovizionează din Piaţa de Gros de pe strada Basarabiei. Iată cu cât iau comercianţii legumele de acolo şi cu cât le revând, în funcţie de zona din Galaţi în care şi-au găsit loc la tarabă, în piaţă.

Comerciantul cumpără kilogramul de cartof, din piaţa de gros, cu preţuri cuprinse între 1,2 lei kilogramul şi 1,5 lei kilogramul. La revânzare, în Micro 19, preţurile cartofului încep de la 1,7 lei şi ajung la 2 lei, exact ca şi în piaţa din Ţiglina. În Micro 39, cartoful se dă cu 1,5 lei – 1,7 lei. În Piaţa Centrală, preţurile variază între 1,5 lei şi 1,7 lei, iar în Micro 17, preţurile încep de la 1,4 lei şi ajung la 1,7 lei.

Ardeiul gras costă, în Piaţa de Gros de pe Basarabiei, între şase lei şi 6,5 lei. La revânzare, în pieţele din Micro 19 şi Ţiglina, preţul ardeiului variază între opt lei şi 10 lei. În piaţa din Micro 17, preţurile încep tot de la opt lei, dar ajung şi la nouă lei. În Micro 39, ardeiul se dă cu 7,5 lei sau opt lei, pe când în Piaţa Centrală, se vinde cu preţuri cuprinse între 6,2 şi şapte lei.

Kilogramul de morcov, din piaţa de pe Basarabiei, se ia cu preţuri cuprinse între 1,4 lei şi 1,8 lei kilogramul. În pieţele din Micro 19 şi Ţiglina, se revinde cu preţuri cuprinse între 2,5 lei şi trei lei. În Piaţa Centrală, preţurile variază între 1,8 lei şi trei lei, în vreme ce în piaţa din Micro 39 preţul morcovului începe de la 1,5 lei şi ajunge la 2,5 lei pe kilogram. În Micro 17, preţul morcovului este cuprins între 1,5 lei şi doi lei per kilogram.

Se poate vedea clar că, la cartof, cele mai bune preţuri sunt în Micro 17 şi Micro 39. Cei mai ieftini ardei graşi sunt în Piaţa Centrală şi în Micro 39, iar cel mai ieftin morcov se găseşte în Micro 17 şi Micro 39. Concluzia: în toate cazurile prezentate, piaţa din Micro 39 se numără printre cele mai ieftine din Galaţi.

Citit 6316 ori Ultima modificare Joi, 25 Februarie 2016 21:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.