La prima dare în plată/ Fără impozit pe transferul de proprietate

La prima dare în plată/ Fără impozit pe transferul de proprietate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aşa cum se discută de săptămâni bune, Guvernul a adoptat scutirea de impozit la prima dare în plată, iar ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a declarat că "această scutire se aplică doar pentru un credit, chiar dacă sunt incluse mai multe proprietăţi". Pentru a opri tentativele de fraudare, reprezentanţii ministerului au pus la punct un registru al dării în plată, care va fi administrat de notari şi în care se poate verifica cu uşurinţă dacă cineva a făcut uz de această procedură. "Practic, îi vom putea contoriza pe toţi cei care solicită această măsură, vom putea vedea cine a plătit şi cine nu impozitul pe transferul de proprietate. Aceeaşi regulă se aplică şi pentru executările silite", a explicat Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice.

Noile reglementări sunt introduse într-o ordonanţă de urgenţă adoptată marţi de Guvern, care modifică şi completează Codul fiscal şi care are în vedere protejarea persoanelor fizice care au recurs la darea în plată ca urmare a faptului că se află într-o situaţie economică dificilă.

Citit 1886 ori Ultima modificare Joi, 07 Iulie 2016 17:56

1 comentariu

 • postat de smaranda
  Joi, 14 Iulie 2016 10:10
  5.13.219.***
  "Această scutire se aplică numai pentru un credit, chiar dacă sunt incluse mai multe proprietăţi"
  Dar de ce să fie scutiţi (chiar si numai pentru un credit) acei care au mai multe proprietăţi???????
  Înteleg, ca acesată scutire să se dea acelora care sunt in situaţia de-a rămîne pe drumuri, nu pentru cei care au făcut o afacere ....
  Toate cîte se fac în această societate sunt numai pentru hoţi, (si pentru cîţiva care "mai apucă ceva" pe lîngă aceştia.......)
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.