Chiriile, în vizorul ANAF

Chiriile, în vizorul ANAF
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Contractele de închiriere, înregistrate de multe ori la Finanţele Publice pe sume modice, au intrat în vizorul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care va începe mai întâi o acţiune de informare a proprietarilor cu privire la riscurile la care se supun dacă declararea este făcută incorect (sau deloc), urmată de o alta, de control şi sancţiuni. Invitat recent la postul public de televiziune, preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, a declarat: „În cazul chiriilor, primul pas este că am pus la punct o campanie de informare şi vrem să pornim prin a discuta cu administratori de bloc, în blocurile mai mari unde ştim că exist zone sensibile, să informăm proprietarii. Până la urmă, dacă vrem conformare voluntară din partea proprietarilor care închiriază, primul pas este să îi informăm şi să ştie la ce să se aştepte în caz că nu declară. Pasul doi este să mergem în control şi să îi sancţionăm”, a explicat Doroş, precizând că încheierea unor contracte de închiriere pe sume modice „este un fenomen” observat la ANAF.

În cazul chiriilor este vorba, evident, de evaziune fiscală, iar şeful Fiscului a spus că şi până acum proprietarii care închiriază erau verificaţi, însă această activitatea nu era prioritară pentru ANAF. În perioada următoare, însă, instituţia pe care o conduce se va concentra pe acest tip de evaziune. „Noi nu putem să spunem că nu controlăm proprietarii, dar nu a fost un focus pentru noi. În momentul acesta, proprietarii care obţin venituri din chirii devin un focus pentru noi. Primul pas este campania de informare, pasul doi este de control”, a adăugat Dragoş Doroş.        

Citit 7072 ori Ultima modificare Duminică, 02 Octombrie 2016 16:40

4 comentarii

 • postat de olala
  Marți, 04 Octombrie 2016 11:43
  5.13.134.***
  sper ca nu esti vecin cu persoana, sau sa iti fie cald,......... sa iti faca vant ....pe scari. mai rau daca te afla de denuntator, te pune bine cu vecinii, dupa ce o sa depui marturie in proces.
  4
  2
  Raportează
 • postat de Ea
  Marți, 04 Octombrie 2016 09:44
  82.76.132.***
  Bine ne mai caracterizeaza zicala "sa moara si capra vecinului"! Natie de 2 lei.
  2
  4
  Raportează
 • postat de Vasile ioan
  Luni, 03 Octombrie 2016 23:41
  5.13.144.***
  Unde as putea depune un denunt in legatura cu o persoana care inchiriaza un apartament fara sa fi declarat la ANAF acest lucru?
  13
  6
  Raportează
 • postat de Tralala
  Luni, 03 Octombrie 2016 13:28
  5.13.253.***
  Suntem o tara de hoti. Daca ii intrebi de politicieni ii injura, dar nu se vad pe ei cat de hoti sunt, ca vro sa fenteze statul.
  9
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.