EXCLUSIV VL | O companie din India plănuieşte o INVESTIȚIE de 40 milioane de euro în Parcul Industrial gălățean
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

EXCLUSIV VL | O companie din India plănuieşte o INVESTIȚIE de 40 milioane de euro în Parcul Industrial gălățean
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

O investiţie ce ar putea porni activitatea Parcului Industrial de la Galaţi se „coace” în aceste zile şi se speră ca un răspuns final să se obţină până la sfârşitul acestui an. Conform reprezentantului echipei guvernamentale InvestRomânia, Sorin Vasilescu (foto), care a fost prezent miercuri la Galaţi, cu ocazia celei de-a cincea Conferinţe internaţionale a clusterelor din România, proiectul este, deocamdată, confidenţial, deoarece nu există acordul investitorului pentru dezvăluirea detaliilor.

„Pot doar să vă spun doar că proiectul vine din India şi are o valoare destul de măricică, de 40-60 de milioane de euro, şi va crea cam 1.000 de locuri de muncă. Proiectul este într-un stadiu avansat, depinde de autorităţile locale, depinde de câteva ministere să se înţeleagă asupra unor termene şi condiţii, iar şansele sunt într-un procent destul de ridicat să se facă în Parcul Industrial Galaţi”, a declarat, în exclusivitate pentru „Viaţa liberă”, Sorin Vasilescu. L-am întrebat pe şeful InvestRomania dacă Galaţiul are tot ce-i trebuie pentru o asemenea investiţie. „Galaţiul are aproape tot ce-i trebuie”, a răspuns Vasilescu, precizând că primarul Ionuţ Pucheanu l-a asigurat că municipalitatea va avea toată disponibilitatea pentru a atrage investiţia respectivă.

Poate, de data, asta ne va reuşi „figura” şi nu-i vom pierde şi pe indieni aşa cum i-am pierdut pe japonezii de la Yazaki, care, din cauza indiferenţei cu care au fost trataţi de edilii de la vremea respectivă, au ales să plece, cu tot cu investiţia lor de 40 de milioane de euro şi cu peste 2.000 de locuri de muncă oferite, câţiva kilometri mai sus pe Dunăre, la Brăila.

Citit 9885 ori Ultima modificare Vineri, 07 Octombrie 2016 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.