Salariile, cea mai mare problemă a poştaşilor | Vor 200 de lei în plus la leafă

Salariile, cea mai mare problemă a poştaşilor | Vor 200 de lei în plus la leafă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Una dintre cele mai importante revendicări ale sindicaliştilor din Poşta Română o reprezintă majorarea cu 200 de lei brut a salariului. Pentru acest lucru, dar şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi posibilitatea de a se pensiona anticipat, mii de poştaşi au ieşit în stradă în semn de protest, printre ei aflându-se şi cei gălăţeni, care au pichetat sediul Prefecturii.

Conform lui Adrian Tatu, liderul sindicatului gălăţean, din care fac parte aproximativ 550 de poştaşi, "din 26.000 de salariaţi la nivel naţional ai Poştei Române, sunt 14.000 care câştigă net 1.100 de lei. Nu e normal ca poştaşi cu 10-15 ani vechime, oameni calificaţi, să aibă un astfel de salariu. În comune mai ales, sunt poştaşi care nu au normă întreagă, iar ca salariu realizat este crunt. Peste 1.100 de salariaţi din ţară au program de şase ore, iar peste 500 au program de patru ore, astfel că peste 1.600 de salariaţi din Poşta Română au salariul net lunar între 450 şi 650 de lei. Este extrem de puţin. Un lucru extraordinar pe care vrem să-l introducem în contractul colectiv de muncă începând cu luna noiembrie este ca salariul minim din Poşta Română să fie de 1,2 ori mai mare decât salariul minim pe economie. Deci, automat, atunci când creşte salariul minim, să crească şi salariile în Poştă. Ar fi şi mai stimulant pentru angajaţi, pentru că să-ţi închei cariera, după 25 de ani de muncă în Poştă, cu un salariu în mână de nici 1.400 de lei… Nu mai zic de condiţiile de muncă pe care le avem; a fost o perioadă în care primeam periodic uniforme, încălţăminte… Primim şi acum, dar rar. Cert este că se vede pe poştaş cum este îmbrăcat, cu lucruri vechi”, ne-a spus Adrian Tatu.

O altă revendicare pentru care insistă sindicaliştii o reprezintă posibilitatea de pensionare anticipată în anumite cazuri. „Un factor poştal, ţinând cont de greutatea pe care o transportă zi de zi, se uzează la locul de muncă mult mai repede decât alţi salariaţi. Şi avem şi oameni care lucrează numai noaptea - cartatorii din centrele de tranzit. Pentru toţi aceştia încercăm să obţinem un fel de grupă de muncă. Vom face la nivel naţional o evidenţă a tuturor bolilor profesionale care au apărut (la picioare, la coloană), vom vedea la câţi dintre poştaşi se regăsesc acestea şi, cu rezultatele obţinute, vom face demersurile pentru a încerca să obţinem posibilitatea de a ieşi la pensie mai devreme", a continuat liderul de sindicat al poştaşilor gălăţeni.

O problemă de cinci ani, rezolvată printr-o frază

O altă problemă importantă a lucrătorilor din Poşta Română, dar care a fost rezolvată recent, a reprezentat-o posibilitatea de angajare pe termen limitat, de 30 de zile, a unor înlocuitori pentru agenţii poştali de la sate angajaţi pe posturi unice. "Din 2011, când s-a modificat Codul muncii, nu s-au mai putut angaja înlocuitori pentru agenţii poştali de la sate. La sate, în toată ţara, există un singur agent poştal angajat, pentru care, când îşi ia concediul de 30 de zile, trebuie să vină cineva să-l înlocuiască numai pentru această perioadă. E foarte greu ca cineva să aibă un loc de muncă numai pentru 30 de zile. Până la urmă, am reuşit să intrăm pe OUG 13/2013 şi, la art.10, am adăugat un nou alineat: „În vederea asigurării furnizării permanente a serviciului universal, furnizorul desemnat are dreptul să înfiinţeze posturi şi să angajeze salariaţi cu contracte individuale de muncă pe durată determinată, pe perioada concediilor de odihnă ale salariaţilor care ocupă posturi unice, în cazul localităţilor unde furnizorul nu are alţi salariaţi cu aceeaşi calificare”. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial din 31 august şi fraza asta ne-a rezolvat o problemă de cinci ani. În judeţul Galaţi, avem 64 de agenţi poştali salariaţi pe posturi unice. Până acum, când şi-au luat concediu, ei au fost înlocuiţi de poştaşii mai apropiaţi, prin delegare. Încă n-au venit normele pentru OUG 13, dar până acum, când se angaja un agent poştal, îi solicitau la angajare şi numele persoanei-înlocuitor pe perioada concediilor. De obicei, era o persoană din familie, căreia i se făceau acte în regulă pentru cele 30 de zile, ori o persoană de încredere pe care el o recomanda”, a încheiat Adrian Tatu.        

Citit 9506 ori Ultima modificare Duminică, 16 Octombrie 2016 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.