Cu ce INVESTIȚII ar trebui să ne alegem în 2017, dacă Primăria Galați respectă termenele asumate
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

Cu ce INVESTIȚII ar trebui să ne alegem în 2017, dacă Primăria Galați respectă termenele asumate
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Nu vorbim despre priorităţi, planuri ambiţioase ori proiecte anunţate de autorităţile locale, ci despre obiective concrete de investiţii pornite în 2016, şi care în 2017 trebuie să fie gata. Asta, desigur, dacă Primăria va respecta termenele pe care şi le-a asumat!

Pe listă se află lărgirea străzii Traian, modernizarea arterelor Tecuci şi Anghel Saligny, consolidarea taluzului care ameninţă vila fostului deputat PSD Florin Pâslaru şi, desigur, noul sediul al Primăriei Galaţi.

Pe 17 decembrie anul trecut ar fi trebuit să fie gata noua Primărie a oraşului în care administraţia locală să se instaleze, părăsind fostul "Grand Hotel", pentru care plăteşte lunar 16.800 de euro chirie. Din păcate, n-au fost bani suficienţi pentru finalizarea construcţiei, în valoare de 23,3 milioane de lei. "Cred că ne vom muta în noua Primărie prin aprilie-mai, asta şi pentru că cei care ne-au lăsat bugetul nu s-au îngrijit să pună destui bani", declara primarul Ionuţ Pucheanu, anul trecut.

La primăvară ar trebui să se toarne asfaltul şi pe noile benzi ale străzii Traian şi să fie amenajate trotuarele. Investiţia se ridică la 3,7 milioane de lei.

Pe banii BERD

"În primăvară, trebuie să închidem modernizarea străzii Tecuci - a mai rămas doar o bucată de asfaltat. Tot în primăvară, pe strada Anghel Saligny vor începe lucrările de punere a liniei de tramvai pe bucata de la IREG la Biserica «Sf Mina»", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Lucrările de pe strada Tecuci (între strada Traian şi intersecţia I.C. Frimu) costă 24,8 milioane de lei, iar investiţia de pe Saligny (între Gheorghe Asachi şi Basarabiei) se ridică la 17,9 milioane de lei, la care se vor mai adăuga costurile reabilitării liniilor de tramvai pe tronsonul Basarabiei - Siderurgiştilor, lucrare ce va trebui licitată.

Mai plătim mult despăgubiri?

Anul acesta, trebuie să se încheie şi consolidarea taluzului care ameninţă vila fostului deputat Florin Pâslaru, lucrări în valoare de 1,5 milioane de lei. Musai să se termine pentru că Primăria, după ce a fost dată în judecată şi a pierdut procesul, a plătit până acum familiei Pâslaru, din banii noştri, 181.390 de lei, cu titlul de daune cominatorii şi cheltuieli de executare!

Începe, în sfârşit, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră?

Cu toate că lucrările pentru amenajarea arterei de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri, prin curtea Poliţiei de Frontieră, dar şi măsurile impuse de Guvern când ne-a oferit terenul necesar pentru acest drum sunt adjudecate încă din primăvara anului 2016, investiţia tot nu a demarat. Motivul? A fost nevoie de o expertiză tehnică şi de un studiu de evaluare, necesare pentru eliberarea autorizaţiei de construire. Sperăm că investiţia va demara în 2017.

După cum v-am informat, nu mai puţin de 2,8 milioane de lei va costa amenajarea efectivă a arterei de legătură, cu lungimea de 620 de metri liniari, care va asigura circulaţia rutieră între cartierele Dunărea şi Ţiglina, iar alţi 375.000 de lei se vor duce în proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a unui nou "punct control acces" şi de sistematizarea completă a noii zone de intrare în sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Guvernul ne-a impus un termen de cinci ani pentru realizarea arterei, altfel pierdem terenul oferit!

Scăpăm de celebra Falezogaură?

Este întrebarea care, din 2013 încoace, revine la fiecare început de an. Deocamdată, vom scăpa de ravena căscată în urma ploilor pe versantul Falezei, pentru că Primăria plăteşte lucrări de excavare, terasament şi taluzare, în valoare de 339.000 de lei. În ceea ce priveşte remedierea accidentului de teren - Falezogaura - a fost licitat un contract în valoare de 3.330.000 de lei, criteriul de atribuire fiind "cel mai bun raport calitate-preţ". "Să spun că vom avea banii necesari pentru consolidarea Falezei - între 60 şi 80 de milioane de euro - m-aş aventura cam mult", susţine primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 8389 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2017 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.