Avem aproape 21.000 de şomeri

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Disponibilizările colective continuă * Încă o firmă ar putea pierde lupta cu criza * Peste 8.000 de şomeri în plus faţă de finele lui iulie 2008 *

Norii negri ai şomajului nu dau semne că se vor risipi prea curând, ci dimpotrivă, agenţii economici gălăţeni anunţă în fiecare săptămână noi şi noi disponibilizări colective.

Dacă până nu demult doar Transurb şi Şantierul Naval Damen Galaţi informaseră Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi despre disponibilizarea a 120, respectiv, 116 angajaţi în luna care urmează, de curând şi firma DPC Universal – care se ocupa cu construcţiile de clădiri -  a informat că intenţionează să renunţe la toţi cei 20 de angajaţi ai săi.

Astfel, numărul gălăţenilor care ar putea ajunge în şomaj după disponibilizările colective din septembrie se ridică la 256.  Li se adăuga alţi 432, care şi-ar putea pierde locul de muncă chiar în această lună.

Şi asta în condiţiile în care, la finele lunii iulie, rata şomajului în judeţul Galaţi urcase până la 9,5 la sută (rată în curs de confirmare de către Agenţia Naţională pentru Ocupare Forţei de Muncă).

Cu alte cuvinte, avem, în prezent, nu mai puţin de 20.902 şomeri, cu 8863 mai mulţi decât în perioada similară a anului trecut.

Citit 1226 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.