Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
7 comentarii

În şedinţa de astăzi, 17 martie, Guvernul Grindeanu va emite un act normativ prin care fi abrogată hotărârea Guvernului Cioloş în urma căreia România urma să cumpere patru corvete olandeze, fabricate la Galaţi, afacere de 1,6 miliarde de euro.
"La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Hotărârea Guvernului nr. 906 din 29 noiembrie 2016 privind aprobarea circumstanţelor şi procedurii specifice aferente programului strategic de înzestrare "Corvetă multifuncţională", publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1034 din 22 decembrie 2016, se abrogă", se arată în proiectul de act normativ care va fi adoptat de Guvern.
Principala problemă pare a fi legalitatea în care a fot adoptată această hotărâre de către guvernul Cioloş. "Trebuia să existe înainte un memorandum care să fie aprobat în Parlament. Orice investiţie în acest domeniu mai mare de 100 de milioane de euro trebuie aprobată de către Parlament, deci paşii sunt cât se poate de clari. Se abrogă, se merge cu memorandum în Parlament. Parlamentul aprobă sau nu, după care se vine în Guvern cu o hotărâre de guvern de acest tip. Nu s-au respectat acei paşi, tocmai de aceea trebuie să abrogăm această hotărâre de guvern" a spus Sorin Grindeanu.

Posibilitate de reluare 

Săptămâna aceasta, liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat că procedura pentru achiziţia corvetelor militare ar putea fi reluată de către cabinetul Grindeanu. "Un memorandum adoptat de Guvern, urmat de aprobarea Parlamentului şi emiterea unei hotărâri de guvern care finalizează eventual un dialog competitiv. Rezultatul final nu îl ştie nimeni", a mai spus Dragnea. Acesta a spus că, dacă guvernul condus de Sorin Grindeanu va dori, va putea relua procedura, urmând toţi paşii legali. 
În urma acestei hotărâri, Şantierul Naval din Galaţi pierde un proiect de 1,6 miliarde de euro, care urma să se întindă pe durata a şapte ani.

Citit 5993 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2017 17:52

7 comentarii

 • postat de Paul Luni, 20 Martie 2017 08:37 82.78.47.*** Link la comentariu
  0
  4

  Incet....incet.....se scufunda orasul.....ce e de facut?.......nici nu mai stiu.....

  Raportează
 • postat de Ioan Luni, 20 Martie 2017 07:44 5.13.250.*** Link la comentariu
  4
  3

  Pomana pentru olandezi nu pentru galateni. !.6 mlrd dolari este o gramada de bani si secretul cu care s-a incheiat acest contract miroase de la o posta. Oricum sacest bani sunt banii nostri nu a PSD-ului, nu ai lui Dragnea si cu atat mai putin ai lui Ciolos. Mai ganditi cand va dati cu parerea!

  Raportează
 • postat de calin octavian Sâmbătă, 18 Martie 2017 17:29 82.76.9.*** Link la comentariu
  1
  16

  Asta da ticalosenie ,ca sa atace fostul guvern Ciolos care a considerat ca aceste corvete sa fie facute la Galati , se pare ca acest lucru nu conteaza pentru Dragnea si cloaca de hoti ,pentru ca nu au cum sa ia comisionul spaga

  Raportează
 • postat de Adrian Sâmbătă, 18 Martie 2017 13:11 213.233.84.*** Link la comentariu
  14
  1

  Corvetele alea ar fi trebuit sa coste 1.6 mlrd dolari .Decizia de cumparare sa luat pe 23 decembrie .Cam suna a contract cu dedicatie nu???Statul roman nu si le poate permite sunt prea scumpe dar daca se micsoreaza bugetul SRI de 500 mil euro poate vor fi bani...

  Raportează
 • postat de grecu Vineri, 17 Martie 2017 16:44 5.13.233.*** Link la comentariu
  1
  19

  O golaneala mai mare ca acesta gaselnita (memorandum),nici ca se putea face decat de psd si guvernul sluga al acestuia.Inca de la initiere acest Contract nu a fost dorit de dracnea si aliatii lui,iar asta datorita faptului ca acesta trebuie sa multumesca pe cineva din partid care a cotizat masiv si doi,cineva trebuie sa ia comisionul(spaga), ca acest Contract sa se realizeze intro locatie din tara ,asa cum spune chiar un ministru "Corvetele se vor construi dar nu la Galati,intro locatie inca necunoscuta din tara",va suna cunoscut nu!?Nu la Olandezi ma gandesc,ci la concetatenii nostri salariati la acest santier,lor le-ar fi fost poate mai bine stiind ca sapte ani nu ar fi dus grija zilei de maine.unde sunt acum alesii urbei nostre care i-am trimis in parlament?

  Raportează
 • postat de Titlul este putin cam exagerat Vineri, 17 Martie 2017 13:37 194.242.11.*** Link la comentariu
  14
  15

  Toate santierele au o sansa , dar mai ales Galatiul !
  In schimb prin 2010 , cand olandezii , scuipau afara jumatate din oamenii din santier , presa locala nu s-a inflamat atat.

  Raportează
 • postat de Chichirichimichi Vineri, 17 Martie 2017 07:43 5.13.138.*** Link la comentariu
  4
  46

  Banii trebuie duşi la capitolul pomeni electorale, la asistenţe sociale şi la creşterile salariale ale demnitarilor.
  Sau la altă şpagă, pentru coverte nord-coreene made în China?

  De asemenea, şi nu în ultimul rând, influenţa politicii ruseşti se resimte, pentru că, după succesul american de la Deveselu, Rusia nu doreşte şi o prezenţă militară puternică a NATO ( şi românească), în Marea Neagră.
  Amintiţi-vă de refuzul bulgaro - (rus) de a face un parteneriat militar naval cu România.

  Mă miră, însă, pasivitatea Marelui Stat Major al Armatei Române şi al Marinei Militare Române.

  Galaţii, găleţenii, ar fi putut să realizeze covertele la cel mai înalt standard mondial, cu profit pentru ţară şi pentru familiile de aici, din oraş.Ar fi avut de lucru şi alte întreprinderi, nu doar Şantierul.

  Navaliştii noştri au construit nave militare, platforme maritime, pescadoare, nave pe pernă de aer, submarine, nave de transport de diferite tipuri şi de o mare complexitate tehnică.

  Şi, uite aşa, pe repede-încet:), Oraşul fără pod, fără aeroport, fără Combinat, fără industrie şi fără filarmonică, fără curse pe Dunăre şi fără muzee, fără plajă şi fără parcări, va fi întrecut nu doar de Brăila, ci şi de Vaslui!

  Îţi mulţumim Partid Iubit!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.