Primăria Galaţi taie PENALITĂȚILE firmelor cu datorii la bugetul local | Proiect

Primăria Galaţi taie PENALITĂȚILE firmelor cu datorii la bugetul local | Proiect
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primăria Galaţi a pus în dezbatere publică, pe portalul său, proiectul de hotărâre privind "Aprobarea schemei de minimis reprezentând scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitelor şi taxelor locale datorate de către persoanele juridice care au calitatea de contribuabili ai bugetului local al municipiului Galaţi". Propunerile, sugestiile sau opiniile persoanelor interesate sunt aşteptate până pe 24 aprilie.

Schema de ajutor de stat supusă spre aprobare Consiliului Local se adresează persoanelor juridice care, la data intrării în vigoare schemei şi pe perioada derulării ei, respectiv până la 31 iulie 2017, data-limită de achitare a obligaţiilor fiscale, datorează majorării de întârziere bugetului local al municipiului Galaţi. Primăria afirmă că sunt 4.900 de firme gălăţene care vor beneficia de această schemă, bugetul estimat fiind de 4,5 milioane lei.

"Schema de ajutor de minimis are ca obiectiv general atragerea cu celeritate de venituri la bugetul local al municipiului Galaţi, iar ca obiective specifice, stimularea mediului economic şi, respectiv, diminuarea arieratelor bugetare. În mod indirect, prezenta schemă de minimis are influenţă pozitivă şi asupra gradului de ocupare a forţei de muncă pe plan local, precum şi în dezvoltarea echilibrată a tuturor zonelor municipiului Galaţi", se arată în studiul de oportunitate.

Schema de ajutor de minimis se aplică în perioada 1 mai - 31 iulie 2017, pentru scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale restante la data depunerii cererii şi stinse până la data de 31.07.2017, cât şi majorărilor aferente obligaţiilor achitate.

Există câteva criterii de eligibilitate, dar şi excepţii de la acordarea ajutorului de minimis, care pot fi consultate pe portalul Primăriei Galaţi.

Propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare ale persoanelor interesate pot fi depuse zilnic, până la data de 24.04.2017, prin formularul online afişat la începutul secţiunii, pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poştă, pe adresa Primăriei Galaţi (Str. Domneasca nr. 38) ori la Registratura Generală din str. Fraternităţii nr. 1. De asemenea, informatii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0236.307.798 sau la e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 7271 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.