Păreri împărţite la guvernare. PSD şi ALDE nu cad de acord asupra impozitului global
Păreri împărţite la guvernare. PSD şi ALDE nu cad de acord asupra impozitului global
Sursa foto: Internet
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Păreri împărţite la guvernare. PSD şi ALDE nu cad de acord asupra impozitului global


Responsabilii guvernamentali susţin că introducerea impozitului pe venitul global nu înseamnă eliminarea cotei unice, însă liderii ALDE, prin vocea lui Călin Popescu-Tăriceanu, dau deja semne că nu ar fi de acord cu propunerea social-democraţilor.

Impozitul pe venitul global al gospodăriilor, prevăzut în planul de guvernare al actualei administraţii, ar urma să fie pus în aplicare în 2018, iar reprezentanţii guvernului au explicat, în această săptămână, că nu este vorba de o "revoluţie fiscală" şi nici de o înlocuire a cotei unice de impozitare.

Şeful Senatului, pesimist


"Ceea ce urmărim este să reducem cota de impozitare pe salariu, până la 2.000 de lei să facem cota zero şi peste 2.000 de lei, zece la sută. (...) În loc să avem un impozit mare pe o bază mică de contribuabili, vrem să lărgim baza de contribuabili. Avem aproximativ 4,7 milioane de salariaţi care plătesc impozite, mai avem cinci milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu restul populaţiei, plăteşte vreo contribuţie? În condiţiile în care beneficiază de sistemul public de învăţământ, în condiţiile în care beneficiază de sistemul public de sănătate, de toate celelalte instituţii publice", a explicat Călin Popescu-Tăriceanu.

Acesta a ţinut să explice şi ce este, de fapt, impozitul pe gospodărie, dar şi de ce administraţia ar trebui să elimine această exprimare. "Impozitul pe gospodărie nu este un impozit nou, ci este numai o modalitate care le va permite celor care se declară o gospodărie să obţină anumite deduceri fiscale, care să micşoreze suma pentru care se plăteşte impozitul pe venit", a mai spus preşedintele Senatului.

BNR susţine impozitul pe gospodărie


“Ar putea să fie o carte câştigătoare, în condiţiile în care în primul rând va exista o infrastructură modernă şi un sistem de disciplină de fier în colectarea dărilor”, a declarat Adrian Vasilescu, consilier guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Acesta a mai menţionat că, în condiţiile infrastructurii actuale, vor exista cozi imense la ghişeele Fiscului, pentru plata impozitelor.

Citit 670 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.
ATENTIE: Comentariile nu se mai publica automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.