AVERTISMENT | România, în pericol să piardă fonduri
Foto: Obţinerea de bani europeni nu este o certitudine

AVERTISMENT | România, în pericol să piardă fonduri
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, vineri, 21 aprilie, la Brăila, că România se află încă în pericol de a pierde bani europeni, chiar dacă toate ghidurile de pe Programul Operaţional Regional sunt în dezbatere.

"Ne-am propus, împreună cu Ministerul Agriculturii, care coordonează APIA şi PNDL, să ajungem, la 31 decembrie 2017, să aducem în ţară 5,2 miliarde de euro. Faţă de zero cât a fost anul trecut, 5,2 miliarde e o sumă importantă, dar faţă de cât ar fi trebuit să avem noi astăzi aduşi în România, încă suntem în pericol de a pierde bani europeni", a declarat Shhaideh.

Vicepremierul a precizat că, din prima zi în care a venit la guvernare a pornit toate motoarele, a deschis toate toate liniile de finanţare şi, în momentul de faţă, sunt în dezbatere toate ghidurile de pe Programul Operaţional Regional. "Faţă de un an în care nu s-a întâmplat nimic, în trei luni, că lumea uită că noi suntem la guvernare de trei luni, am reuşit să deblocăm şi să deschidem toate liniile de finanţare. Ne-am asumat că, la 1 iulie, toate autorităţile de management vor fi desemnate şi începem să aducem banii europeni în ţară", a completat Sevil Shhaideh.

Sume mari pentru Brăila

"În acest moment, pe PNDL 2, sunt solicitări de peste 800 de milioane lei. Din analizele noastre, pe prioritizări, pe eliminări, solicitările se duc către 600 şi ceva de milioane de lei, sumă foarte importantă pentru judeţul dvs. Cred că, în nicio guvernare, judeţul Brăila nu s-a gândit că o să primească o sumă atât de importantă pe parte de infrastructură, dezvoltare locală", a explicat Sevil Shhaideh, într-o vizită de lucru făcută vineri, 21 aprilie, în oraşul vecin.

Cu toate acestea, vicepremierul Sevil Shaiddeh a avut şi cuvinte critice la adresa autorităţilor brăilene, cu precădere pe subiectul PNDL1, acolo unde lucrările sunt, cităm, "la aproape 50 la sută, ceea ce nu arată că sunteţi interesaţi să le continuaţi".

Vicepremierul Sevil Shhaideh a participat, la Brăila, alături de premierul Sorin Grindeanu, la o întâlnire de lucru cu autorităţile locale, primari şi viceprimari, consilieri municipali şi judeţeni, şefi ai serviciilor publice, reprezentanţi ai oamenilor de afaceri şi ai agricultorilor, organizată la Consiliul Judeţean.

Citit 3090 ori Ultima modificare Vineri, 21 Aprilie 2017 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.