START la… Start-Up Nation

START la… Start-Up Nation
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Programul Start-Up Nation a devenit activ din data de 15 iunie. Programul dedicat IMM-urilor are o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare naţionale şi fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obţine este de maxim 200.000 de lei. Potenţialii beneficiari vor înscrie online planurile de afaceri începând de joi, timp de 30 de zile.

Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale start-up-urilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare. Anul acesta, prin programul StartUp Nation se estimează finanţarea a 10.000 de start-up-uri, care vor crea cel puţin 10.000 de noi locuri de muncă.

Pentru a beneficia de acest program prima condiţie este înfiinţarea unei societăţi comerciale după data de 1 ianuarie 2017. A doua condiţie este crearea a cel puţin un loc de muncă pe care antreprenorul să îl menţină pentru o perioadă de doi ani. Programul este dedicat inclusiv antreprenorilor care nu au capital propriu, dat fiind faptul că finanţarea oferită poate merge până la 100 la sută.

Citit 3178 ori Ultima modificare Joi, 15 Iunie 2017 15:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.