De unde dispar locuri de muncă?

De unde dispar locuri de muncă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Septembrie va fi o lună grea pentru transportatori şi constructori * Octombrie aduce veşti proaste pentru comercianţi *

La Galaţi, activităţile cele mai afectate de criză, în luna care tocmai a început, vor fi, se pare, transporturile, fabricarea mijloacelor de transport şi construcţiile.

Astfel, potrivit datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocupare Forţei de Muncă (AJOFM), Transurb SA va renunţa în această lună 120 dintre cei 825 de angajaţi ai săi. Urmează, în funcţie de numărul de disponibilizaţi anunţat către agenţie, Şantierul Naval Damen Galaţi, care ar putea fi nevoit să renunţe la 116 dintre cei 2.747 de angajaţi.

În ceea ce priveşte domeniul construcţiilor de clădiri şi lucrărilor speciale în construcţii, DPC Universal a informat AJOFM că îşi va concedia toţi cei 20 de angajaţi, în vreme ce Criomec va renunţa la 11 angajaţi din totalul de 188.

Super A Plus K SRL care activează în domeniul reparării, întreţinerii şi instalării maşinilor şi echipamentelor, a informat că îşi va disponibiliza colectiv 60 de angajaţi din 190.  

Pentru luna octombrie, doi agenţi economici care se ocupă cu comerţul cu ridicata anunţă disponibilizări colective. Unul dintre ei este Legato SRL, care va renunţa, la nivel naţional, la 163 de angajaţi din cei 384 ai săi. În urma acestei măsuri vor ajunge în şomaj şi 13 gălăţeni.

Tot în octombrie, Chorus Marketing & Distribution SRL va disponibliza 58 de angajaţi din mai multe judeţe. 14 dintre ei vor fi gălăţeni.

Vor mai ajunge în şomaj, în aceeaşi lună, 50 dintre cei 63 de angajaţi ai Construcţii Feroviare Galaţi – însărcinată cu construcţiile de geniu civil şi 46 dintre cei 89 de angajaţi ai Spiact Galaţi SA care activează în domeniul fabricării echipamentelor electrice.

Per total, 327 de gălăţeni riscă să îşi piardă locul de muncă în septembrie şi alţi 123 în octombrie, în condiţiile în care, la începutul lunii trecute, aveam 20.902 şomeri în judeţ, cu o rată a şomajului de  9,5 la sută.

În imagine, sediul AJOFM Galaţi

Citit 1057 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.