ArcelorMittal Galaţi anulează „Ziua Siderurgistului”

ArcelorMittal Galaţi anulează „Ziua Siderurgistului”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi a decis ca anul acesta să renunţe la organizarea evenimentelor prilejuite de Ziua Metalurgistului, ne-a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al administraţiei Combinatului. Motivul pentru care siderurgiştii gălăţeni nu vor mai avea anul acesta, pe 8 septembrie, propria sărbătoare este legat de lipsa banilor.

"Conducerea companiei înţelege pe deplin importanţa acestui eveniment. Dar anul 2009 a fost şi încă mai este cel mai dificil din istoria firmei noastre. De aceea, toate resursele trebuie folosite exclusiv pentru menţinerea viabilităţii unităţii noastre precum şi pentru asigurarea siguranţei operaţiunilor. Suntem încrezători că îmbunătăţirea mediului economic va readuce, în viitor, posibilitatea organizării acestui eveniment", ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al administraţiei Combinatului.

Sindicaliştii susţin că decizia ArcelorMittal de a nu organiza acest eveniment este una fără precedent, dar că pot accepta situaţia în condiţiile în care banii economisiţi astfel vor fi investiţi în beneficiul salariaţilor.

"Pot să înţeleg decizia luată de către conducerea Combinatului şi pe undeva chiar aş fi de acord cu ea dacă banii care s-ar fi cheltuit pentru Ziua Siderurgistului ar fi utilizaţi pentru formarea profesională a angajaţilor  pentru igienizarea anumitor locuri din Combinat sau pentru dotarea cu echipamente de protecţie a salariaţilor", ne-a spus Nelu Macovei, vicepreşedinte al FSS Metarom Galaţi.

Comentariu foto: Sărbătoarea de anul trecut se va repeta de-abia în 2010

Citit 2265 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.