Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informează că a identificat 20 de produse tradiţionale româneşti care ar putea, în anii următori, să capete indicaţie geografică protejată, adică să devină brand recunoscut la nivel european, potrivit prevederilor Regulamentului european nr. 1151/2012. Printre acestea: telemeaua de Sibiu, brânza de burduf de Bran, gemul de rabarbăr, brânza de Gulianca, salata deltaică cu icre de ştiucă, pâinea de Pecica, salamul de Nădlac şi usturoiul de Copălău. În acest moment, România are înregistrate patru produse cu indicaţie geografică protejată: magiunul de prune de Topoloveni, salamul de Sibiu, novacul afumat din Ţara Bârsei şi telemeaua de Ibăneşti.
Mai multe produse tradiţionale recunoscute Scris de Gabriel Kolbay
Gabriel Kolbay
Articole recente - Gabriel Kolbay
Ocolul ziarului în 30 de ani | Gabriel Kolbay: Oamenii care duc povestea orașului mai departe Cum s-a aprins scânteia schimbării, la Toflea Un cercetător CÂȘTIGĂ cât un paznic de noapte 300 de producători vă așteaptă la TÂRGUL DE TOAMNĂ Borş de peşte fără… borş de peşte
Mai multe din această categorie: