Valul disponibilizărilor lasă în urmă 700 de şomeri la Damen

Valul disponibilizărilor lasă în urmă 700 de şomeri la Damen
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Noi facem tot posibilul pentru a supravieţui în 2010”, declară Kees de Ruiter, directorul general al şantierului naval din Galaţi *

În Şantierul Naval Damen valul disponibilizărilor va lăsa până la sfârşitul anului fără locuri de muncă 700 de angajaţi, chiar dacă iniţial se vehicula un număr de 574 de disponibilizaţi.  Cele mai multe concedieri au fost făcute deja începând din luna august, condiţiile disponibilizărilor, şi plăţile compensatorii acordate făcând obiectul unui acord încheiat între sindicate şi conducerea şantierului.

„Nu este plăcut nici pentru noi să concediem oameni care construiesc nave performante precum cele de aici. S-a investit mult în pregătirea profesională; a da acum angajaţii afară este o pierdere pentru noi. Până acum au fost disponibilizaţi 574 de oameni, iar până la sfârşitul anului se va ajunge la aproximativ 700 de concedieri. Şantierul va rămâne cam cu 2.200 de angajaţi”, ne-a declarat Kees de Ruiter, directorul general al Damen Galaţi.

Acesta a precizat că valul de disponibilizări a fost provocat de criza economică reflectată în diminuarea numărului de comenzi.

„De când a început criza, în 2008, noi avem dificultăţi. Cel mai dificil an pentru care ne pregătim este 2010, dar avem deja o serie de comenzi şi mai sunt încă o serie de contracte potenţiale. Sper cu sinceritate că vom supravieţui acestei furtuni. Noi facem acum tot posibilul ca să supravieţuim în 2010 şi sper că în 2011 soarele va răsări şi pe strada noastră”, a mai declarat directorul general al Damen Galaţi.

Potrivit acordului la care sindicatele şi conducerea şantierului naval au ajuns în cursul lunii iulie, fiecare salariat ce îşi pierde locul de muncă primeşte drept compensaţii o sumă cuprinsă între 3.000 şi 10.500 lei, în funcţie de vechimea în unitate.

Citit 1450 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.