Fonduri pentru fermieri

Fonduri pentru fermieri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia Europeană a inclus România pe lista statelor care pot creşte suma plătită în avans fermierilor afectaţi de condiţiile climatice dificile din prima jumătate a acestui an, informează instituţia.

Permiterea creşterii nivelului plăţilor efectuate în avans de autorităţile naţionale către fermieri, conform politicii agricole comune, are ca scop ameliorarea problemelor care ţin de fluxul de numerar.

Acordul acoperă plăţile directe către fermieri şi anumite plăţi pentru dezvoltarea rurală, care sunt de regulă efectuate de statele membre în perioada 1 decembrie - 30 iunie. Până acum, statele membre puteau alege să efectueze în avans, începând cu 16 octombrie, în fiecare an, până la 50 la sută din totalul plăţilor directe, respectiv, 75 la sută din cele destinate dezvoltării rurale. Decizia Comisiei le permite statelor afectate de condiţii climatice dificile să crească nivelul acestor plăţi până la 70 la sută şi, respectiv, 85 la sută.

De acum, statele eligibile au posibilitatea să decidă singure dacă vor profita sau nu de această facilitate legată de normele pentru acordarea în avans a plăţilor.

Citit 1340 ori Ultima modificare Duminică, 15 Octombrie 2017 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.