Nu se renunţă la Pilonul II de pensii

Nu se renunţă la Pilonul II de pensii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Lia Olguţa Vasilescu a dat asigurări că nu există riscul de a se renunţa la Pilonul II de pensii. "Nu există aşa ceva. Până la urmă, Pilonul II e al statului, chiar dacă are management privat. Cum să renunţăm, e o legislaţie, sunt foarte mulţi oameni care aparţin de acest pilon", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Întrebată dacă va mai avea loc creşterea transferului contribuţiei individuale datorate la sistemul public de pensii, de la Pilonul I la Pilonul II, pentru a se ajunge la şase la sută, cât era prevăzut pentru anul 2016, aceasta a afirmat că acel procent a fost stabilit într-o perioadă în care Pilonul II avea nevoie de resurse, dar că acum nu crede că mai este cazul ca procentul să fie urcat în fiecare an.

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că, în ceea ce priveşte Pilonul II de Pensii, nu este vorba de o reducere a contribuţiilor, iar diminuarea procentului de la 5,1 la sută la 3,75 la sută a fost realizată din cauza întoarcerii sarcinii fiscale, în condiţiile în care salariile brute cresc cu 20 la sută, dar în sumă nominală, cât a fost virat anul acesta către Pilonul II de pensii, respectiv şapte miliarde de lei, va fi virat şi anul viitor.

În prezent, contribuţia virată către fondurile de pensii private este 5,1 la sută din salariul brut, nivel nemodificat în ultimii doi ani.

Citit 1543 ori Ultima modificare Duminică, 29 Octombrie 2017 12:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.