Ucenicie pentru viitorii angajaţi din siderurgie

Ucenicie pentru viitorii angajaţi din siderurgie
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

ArcelorMittal Galaţi a lansat ieri, 1 noiembrie, a patra ediţie a Şcolii de Ucenici, un program de formare profesională derulat în parteneriat cu AJOFM Galaţi şi Inspectoratul Şcolar, în cadrul căruia, timp de 18 luni, 150 de absolvenţi de liceu sau şcoli profesionale vor avea ocazia să facă primii paşi în construirea unei cariere în domeniul electric, mecanic sau electromecanic.

Prima ediţie a Şcolii de Ucenici s-a derulat în 2014, programul educaţional fiind menit să identifice tinere talente în domeniul tehnic şi să asigure noua generaţie de angajaţi ai ArcelorMittal. De asemenea, programul permite asigurarea unei legături mai strânse cu mediul educaţional la nivel de liceu şi şcoală profesională. Combinatul siderurgic colaborează, în acest proiect, cu mai multe unităţi de învăţământ, precum Colegiile Tehnice "Paul Dimo", "Radu Negru" şi "Aurel Vlaicu", toate din Galaţi, Colegiul Tehnic "Costache Conachi" din Pechea şi Colegiul Tehnic "Elena Caragiani" din Tecuci.

Conform structurii programului de formare profesională, tinerii ucenici vor lucra în combinatul siderurgic în cadrul unor echipe, îndrumate de mentori, vor beneficia de instruiri tehnice şi de dezvoltarea unor competenţe generale. La finalul Şcolii de Ucenici, după parcurgerea unor examene, tinerilor care vor confirma capacitatea de învăţare şi dezvoltare în mediul industrial din ArcelorMittal Galaţi li se va oferi ocazia să devină angajaţi ai combinatului siderurgic. Aproximativ 150 de tineri au absolvit deja acest program, în ultimii trei ani.

Citit 2276 ori Ultima modificare Joi, 02 Noiembrie 2017 02:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.