Ce loc ocupăm la uşurinţa în plata taxelor şi impozitelor

Ce loc ocupăm la uşurinţa în plata taxelor şi impozitelor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

România a urcat opt poziţii, până pe locul 42, în clasamentul global PwC Paying Taxes 2018, care măsoară uşurinţa plăţii taxelor şi impozitelor pentru o companie tipică în 190 de economii din întreaga lume.

Clasamentul Paying Taxes este parte integrantă a raportului Doing Business, realizat în fiecare an de Banca Mondială, şi este unul dintre indicatorii cei mai urmăriţi de investitori, atunci când decid strategia de investiţii globală. Anul trecut, România s-a clasat pe poziţia 50. "Aceasta este cea mai bună clasare a României de când se realizează clasamentul Paying Taxes de către PwC, ceea ce denotă progresele făcute în ultimii ani de România în privinţa uşurării procesului de plată a taxelor, prin facilitarea plăţilor online şi reducerea sarcinii fiscale totale. Practic, România a devenit acum cea mai bine clasată ţară din Europa Centrală şi de Est în clasamentul Paying Taxes, dacă exceptăm ţările baltice, care sunt performere la nivel mondial în privinţa uşurinţei plăţii taxelor", a precizat Mihaela Mitroi, liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România.

Clasamentul pentru ediţia 2018 a raportului Paying Taxes se bazează pe analiza indicatorilor fiscali valabili pentru anul 2016.

Citit 1625 ori Ultima modificare Duminică, 03 Decembrie 2017 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.