Când pleacă la muncă Tovarăşul Genunche

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

”Vă rog să ne reamintiţi ce funcţie aţi avut, chiar şi pentru un minut, în guvernul României! Nu aveţi simţul măsurii, limita decenţei, simţul comicului şi mai ales nu mă aştept să pricepeţi ceva din ceea ce v-am scris, dar insistăm până înţelegeţi că nu ne reprezentaţi prin limbaj suburban şi cultură zero.” Aşa sună unul dintre comentariile postate pe Facebook de către unul dintre "simpatizanţii" fostului ministru al Educaţiei, Liviu Marian Pop, actualmente senator PSD. E doar unul dintre zecile de mesaje de acest gen, care l-au determinat pe eroul nostru să şteargă de pe pagina personală postarea care i-a atras încă o dată un val de ocări, mai ales din partea celor pe care i-a păstorit din jilţul ministerial. A fost însă prea târziu. Porumbelul odată aruncat, a început să zboare prin mediile virtuale, arătând încă o dată, deşi, sincer, chiar nu mai era nevoie, care e nivelul oamenilor care ne conduc.

"Bună dimineaţa, prieteni! Eu, Pop Liviu Marian, plec la muncă, voi ce faceţi?", scrisese cel care va rămâne în istoria Învăţământului Românesc drept "Tovarăşul Genunche", dar şi ca ministrul PLM. Exact ce scria pe poza postată de meteoricul fost ministru, sub care, e drept, exista şi o  explicaţie: "Plec La Muncă". Cel mai hulit dintre ex-miniştrii Educaţiei a crezut că-şi va atrage măcar o undă de simpatie din partea celor care-i frecventează pagina, apelând  la jocul iniţialelor respective, dar, ca de obicei, n-a reuşit decât să scandalizeze încă o dată opinia publică şi aşa pornită, pe bună dreptate, împotriva lui.

Dincolo de lipsa de tact şi de bun gust, un alt lucru transpare din imaginea respectivă: mersul la muncă în dorul Lelii. Nu că noi n-am fi ştiut deja ce chef au, de regulă, parlamentarii noştri să se ocupe de treburile ţării. Dar, ca să folosim o altă sintagmă ultravehiculată pe FB, "aşa ceva?!"

Cum clasa politică se întrece parcă în fiecare zi să ne ofere câte o "perlă", mai ceva decât şcolarii repetenţi, de parcă ar fi la concurs, nu ne rămâne decât să ieşim în stradă şi să cerem să se instituie o lege prin care politicienii să fie amendaţi pentru fiecare astfel de gafă, exact cum se întâmplă în Franţa. Aşa se găseşte şi o sursă cinstită şi inepuizabilă pentru alimentat bugetul, fără să se mai atingă de pensiile noastre.  

Citit 1674 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Mai 2018 23:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.