Dumnezeu lucrează la Transurb

Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

„Acum o săptămână, un coleg a spart parbrizul autobuzului pentru că a rămas fără frână şi a intrat în colegul din faţă. Din fericire, nu a avut viteză mare! Maşina a fost adusă la garaj şi s-a constatat că într-adevăr, n-avea frâne. Dacă între cele două maşini trecea un călător sau dacă avea viteză mai mare, ce se întâmpla?!”. Declaraţia îi aparţine lui George Preda, liderul Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb, şi, mărturisesc sincer, mi-a provocat un gol în stomac. Mi-am amintit de frâna puternică pe care, acum câteva seri, a pus-o şoferul autobuzului în care mă aflam, oprire bruscă pe care am resimţit-o din plin, deşi stăteam pe scaun. Eram în zona Inelului de Rocadă, iar călătorii care au văzut ce s-a întâmplat au avut multe vorbe de duh la adresa conducătorului auto din cauza căruia autobuzul a fost silit să frâneze. Şi i-au ţinut frânele!

Mi-am amintit de o altă seară în care autobuzul îngheţat în care mă aflam a cedat în zona Colegiului "C. Negri", şi am urcat într-un altul, trimis să preia călătorii şi să-i ducă la destinaţie. Sunt realităţi care se simt cu totul altfel din postura de cetăţean fără maşină (proprie sau de serviciu) la scară, dependent de transportul public în comun. Cetăţean care ştie că mersul pe jos face piciorul frumos, doar că nu are timp şi energie să străbată oraşul pe jos ca să ajungă la timp la şcoală, la serviciu, acolo unde obligaţiile îl cheamă.

„Sigur, Dumnezeu e Transurb-ist! Că nu ne-a dat ger, nu ne-a dat zăpadă prea multă iarna asta!”, mi-a spus liderul sindical din Transurb George Preda. O declaraţie similară aveam să aud şi din partea directorului general al companiei publice de transport, Mihai Cadinoiu.

Adevăratul mesaj din spatele acestor declaraţii este însă cât se poate de dur: problemele din transportul gălăţean puteau fi şi mai grave, dacă iarna şi-ar fi făcut de cap! Fireşte, nu e cazul să ne bucurăm prea devreme, pentru că suntem, totuşi, în februarie!

Desigur, Dumnezeu lucrează prin oameni, dar, din păcate, şi protecţia providenţială devine neputincioasă în faţa protecţiei politice. Care, spre deosebire de Dumnezeu, nu doar că dă, dar vâră şi în traistă… cui trebuie.

În concluzie, nu ştiu dacă Dumnezeu s-a angajat cu acte la Transurb – mare grijă să nu primească preaviz, că şi-aşa sunt prea mulţi angajaţi – dar să sperăm că are grijă de autobuzele care rămân fără frâne în trafic și de călătorii care aşteaptă degeaba în staţii. Măcar până vor sosi autobuzele acelea noi! Cum s-ar zice, lungeşte Doamne boala, până-i gata licitaţia!

Citit 2639 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2019 18:27

Mai multe din această categorie:

7 comentarii

 • postat de UN CREDINCIOS SMERIT
  Joi, 21 Februarie 2019 23:08
  79.116.109.***
  ,,DUMNEZEU LUCREAZA LA TRANSURB,,,,asa de jos a ajuns??? PICIOARE macar babele sa-l vada ???CA PREACINSTITII SUNT PREA INTELEPTI CA SA I SE ARATE ,STIU EI DE CE!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!
  1
  0
  Raportează
 • postat de george
  Joi, 21 Februarie 2019 19:33
  213.128.190.***
  mie imi place cum scrie @Suzana desi, uneori, ma dor ochii de la cate majuscule baga ... Scrieti normal, ca mesajul se intelege oricum :)
  0
  2
  Raportează
 • postat de Soros
  Joi, 21 Februarie 2019 17:18
  109.166.135.***
  Alin19 repeti acelasi mesaj peste tot de parca ai fii sofer nu "calator".
  Mai usor cu lobbyul.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Suzana
  Joi, 21 Februarie 2019 09:35
  82.137.14.***
  Dumnezeu ne-a dat dar în Traistă nu ne bagă și Autobuze noi ci numai OLANDEZE Vechi că Am INTRAT IN UE/// DACĂ CUMPĂRĂM NOI POATE NE PRIMESC IN SCHENGEN ///Dar la noi Vine PAȘTELE și avem musai nevoie de Ornamente Personalizate și Panseluțe OLANDEZE /// De Autobuze noi sau NUMAI de rable din anii 80 suntem SĂTUI Daca nu avem ce să cerem și ce să ne ofere ALEȘI NOȘTRI DRAGI plâng de GRIJA NOASTRĂ și mai ales Tov .Director de la Transurb când face RESTRUCTURARE DE PERSONAL // VINE PAȘTELE SI NU A VRUT SĂ MĂREASCĂ COLESTEROLUL PĂLMAȘILOR BUNI NUMAI CÂND MERG LA VOT Prime de Paști mai dați? CUM de ce? Pai cu BĂNUȚII de la Disponibilizați pe tri luni PUTETi da Mielul pascal și Pasca și două ouă de căciulă
  2
  8
  Raportează
 • postat de pinguinu
  Joi, 21 Februarie 2019 08:27
  109.102.62.***
  Inelul de rocada ar trebui sa fie mai atent monitorizat de catre politisti. Din cauza unor soferi care nu stiu semnele de circulatie si se opresc cand au prioritate pot avea loc multe accidente. Si culmea nu vor fi considerati vinovati ei ci soferii din spate pentru ca nu au pastrat distanta.
  6
  5
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 21 Februarie 2019 07:53
  5.13.219.***
  Asteptati macar sa plece cam toti oamenii cu sacaun la cap din acest catun, si apoi tocaniti tot in model specific partidul ruginit de ruj!
  A-ti facut praff tot! Chiar discutam cu un amic aseara, statul roman nu-mi poate garanta decat recurs compensatoriu si prema de 3000E daca violez, agresez sau fur pe cineva... in rest daca sunt cinstit... NIMIC!
  Mama prostilor din toata tarile ar trebui sa emigreze in Romania, iar noi toti ceilalti , corecti sa emigram!
  Hai la mai mare... ca puteti... mai ale cu un mare Ba Cal... Ba Sha... co... shenilla!
  1
  8
  Raportează
 • postat de Alin19
  Joi, 21 Februarie 2019 01:02
  86.124.204.***
  De ce au scos maxitaxi-urile daca nu pot sa mai facă față ?De ce?Și sunt doar un călător,nu șofer
  16
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.