Istoria exilului, cu repetiţie

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Avem din nou o campioană la sporturi de echipă în sală, cea masculină de volei CSM Arcada, iar la orizont o nouă situaţie jenantă şi deranjantă. Prin care am mai trecut, zadarnic, fără ca cine trebuie să fi învăţat ceva.

În urmă cu 11 ani, fosta formaţie feminină de volei CSU Metal juca la cel mai înalt nivel european, în Liga Campionilor, dar - ce urâtă amintire! - meciurile considerate pe teren propriu nu le-a disputat acasă, ci în exil, în sala "Rapid" din Bucureşti. La fel şi în anii următori, exilul mutându-se ceva mai aproape, în sala din Buzău.

La unul dintre meciuri, împreună cu câţiva suporteri gălăţeni, nici n-am mai putut ajunge, de fapt nici n-am mai putut pleca din Galaţi, pentru că drumurile erau blocate de viscol.

În acei ani, jalea era şi mai mare în sportul gălăţean, pentru că singura sală funcţională era cea de la "Siderurgistul", deloc acceptabilă pentru standardele Confederaţiei Europene de Volei (CEV). Între timp, s-a renovat şi redeschis cea "mare", Sala Sporturilor "Dunărea", dar cam la aceleaşi standarde joase: capacitate mică a tribunelor (1.700 locuri), fără climatizare, pe care cu greu o poţi considera decentă, mai ales de prin ultima decadă a lunii mai până spre toamnă. Doar câteva ventilatoare mari, ineficiente pentru temperaturile din perioada amintită. Pe 20 iunie, la sala "Dunărea", va fi un concert susţinut de Andra, într-o căldură sufocantă.

Revenind la sport, povestea din 2008 şi anii imediat de după iată că se repetă. Echipa masculină de volei CSM Arcada s-a înscris în Liga Campionilor şi sunt probleme cu sala. Printre altele, standardele CEV impun mai mult de o tribună, astfel că speranţe întemeiat sunt doar pentru o derogare şi asta doar la tururile preliminare. Dacă se ajunge în grupe, ceea ce este foarte posibil, va fi iar exil.

Concluzia este clară, se impune o sală nouă. Am mai spus-o, este o necesitate, nu un moft. Suntem un judeţ cu sporturile de echipă în top 5 naţional, aşa că aveţi argumente reale, domnilor şi doamnelor din lumea politicului gălăţean, să solicitaţi, să insistaţi şi să obţineţi  o investiţie guvernamentală pentru aşa ceva. Numai în ultimul an am citit despre foarte multe aprobări de proiecte similare prin ţară. De ce oriunde, dar nu şi în Galaţi?

Citit 1355 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2019 18:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.