Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
1 comentariu

Ieri, m-a prins emoţia la decorarea Simonei Halep - un simbol al României aşa cum ar trebui ţara mea să fie. Dar mi-am amintit apoi de cele două fetiţe pângărite şi ucise bestial de un monstru, care nu vor juca vreodată tenis... Dementul şi-a recunoscut crimele (chiar bălăcărind memoria victimelor sale!), dar părinţii tot se rugau, disperaţi, sperând că ar fi încă vii, chiar şi prizoniere, aşteptându-i pe salvatori.
Există şi "Ziua internaţională de rugăciune şi conştientizare împotriva traficului de persoane"; reţin… partea cu rugăciunea, căci despre conştientizare… Presa străină publică mereu articole în care vedetă este România, "exportatoare", nu de grâu…
De pildă, publicaţia britanică "The Telegraph" discuta chiar la începutul lunii mai cu directoarea organizaţiei "Reaching Out" România, Iana Matei, avocat. Anchetatorii români susţin că, de anul trecut, "cea mai importantă destinaţie din UE pentru aceşti sclavi moderni, sexuali, este Marea Britanie", puncta publicaţia. Avocata conduce un adăpost secret pentru supravieţuitorii traficaţi. Bandele au însă un tupeu nemăsurat! De-a lungul anilor, chiar "au lansat raiduri din ce în ce mai dezlănţuite asupra adăpostului, pentru a-şi retrage captivii, inclusiv trecând cu SUV-uri prin porţile electronice. În timpul unei tentative de răpire, câinele de pază a fost înjunghiat, aşa că a fost angajată o echipă privată de securitate.
Odios, represaliile traficanţilor împotriva "sclavilor" scăpaţi din gheare pot atinge familiile fugarilor, bandiţii ameninţând că or să-i ucidă fraţii sau părinţii. Vânzarea unei fete se face şi cu repetiţie! Sunt şi fete de 10-11 ani "exportate" şi "instruite" prin Europa. "Aproape medieval": în sărăcia şi analfabetimul rural, sunt chiar şi părinţi care-şi vând copilele!
BBC News publica în august anul trecut povestea unei tinere românce, plecată la Londra să studieze. Într-o zi, aproape ajunsă acasă, a fost smulsă de doi bărbaţi şi o femeie care au bătut-o şi au ameninţat-o în română. Ei au aflat unde trăieşte mama fetei, apoi au dus-o la un avion spre Irlanda.
Iar tabloidul britanic "Mirror" titra în 2014: "Un şef de bandă ne-a spus: "Anglia a deschis porţile şi nu poate face nimic... Cumpăraţi aceste fete cu 500 de lire sterline fiecare, vor "face" 20 de clienţi pe zi fără probleme"". Adrian Meder, un diavol rotofei desigur, protejat, îşi asigura sclavele românce şi bulgăroaice: "Nu vă pot face nimic [autorităţile]. România este acum în Europa".

Citit 1394 ori Ultima modificare Marți, 30 Iulie 2019 19:29

1 comentariu

  • postat de Sandu Miercuri, 31 Iulie 2019 08:33 109.98.48.*** Link la comentariu
    0
    5

    Esti atat de sigur ca fata este moarta ?In legatura cu Anglia confirm mai ales ca am fost recent acolo si am vazut multe lucruri foarte frumoase si bune dar si altele mai rele ca la noi.Multi romani de acolo mi-au spus sa nu vorbesc romaneste ca vezi doamne englezii si altii nu te privesc bine.Eu a vorbit aproape numai romaneste si am fost privit cu simpatie mai ales in spatiile comerciale iar in metrou unii englezi discutau intre ei si spuneau ca parca aceasta limba este italiana.Ce vreau totusi sa spun este ca lucrurile bune de acolo intrec cu mult lucrurile rele si foarte rele de acolo.Este o tema de reflectie chiar si pentru Romania dar cine poate fi obiectiv la el acasa?

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.