Oraşul eternului ”o să”

Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Săptămâna a început, printre altele, cu un anunţ al Primăriei Municipiului Galaţi privind începerea lucrărilor pentru ridicarea unui Aqua Park în locul unde a fost cândva “La Valuri”, oficial denumită Plaja Dunărea. O denumire total improprie pentru ceea ce este acolo de prea mulţi ani, aceasta fiind una din explicaţiile pentru modul în care a fost primit anunţul în mediul online, un mod amplificat exponenţial de recentul lamentabil eşec al “Jungle Splash”, proiectul oarecum similar pentru zona respectivă. Majoritatea reacţiilor a fost una plină de neîncredere, cu multă băşcălie şi ironie din partea publicului, ceea ce este de înţeles, ţinând cont de ce întâmplă în oraş de o lungă perioadă.

Galaţiul este o urbe în care se trăieşte de mult cu eterna promisiune “o să”, extrem de rar onorată, iar reacţia de acum de la “Aqua Park” nu este generată doar de actuala echipă a administraţiei locale, ci de multe “generaţii” administrative anterioare şi chiar din afara acestui perimetru.

Gălăţeanul trăieşte o saturaţie când este vorba să i se servească machete şi poze futuriste ale unor proiecte mai niciodată concretizate. A tot văzut cum va arăta “noul stadion”, pasarela peste intersecţia de la “Păpădie”, cea de la “Neacşu” şi de la “Judeţean”, portul de ambarcaţiuni… Patinoarul a fost transformat în arenă multifuncţională de multe ori, precedenta oară a fost prin 2017, prea de curând încât să nu fie nevoie acum de completare şi actualizare a documentaţiei. Noul Complex de Nataţie de la “Siderugistul”, început şi apoi uitat prin arhivele Companiei Naţionale de Investiţii, repromis de un ministru vremelnic prin 2016… Bazinul Olimpic, care tot O SĂ treacă până la urmă de la Minister la Consiliul Judeţean sau la Local, că prea multe încercări au fost…

Povestea lui “o să” ne-a fost spusă şi din afara sferei administraţiei locale. Am auzit-o de cel puţin trei ori, cu ciclu anual, dinspre Universitatea “Dunărea de Jos”, care a reconstruit stadionul “Portu Roşu” din fonduri europene până când s-a pierdut această oportunitate, teoretic din cauza întârzierii unui aviz de mediu cu vreo şase luni. Totuşi, avizul ăla nu cumva l-aţi solicitat la vreo câţiva ani după prima rostire publică a lui “o să”?

PS: Fără prea mult tam-tam cu “o să”, ba chiar într-o surprinzătoare tăcere, s-a rezolvat problema câinilor maidanezi din oraş, au cam dispărut. Unde “o să” a devenit “s-a făcut”, se cuvin sincere felicitări!

Citit 1482 ori Ultima modificare Joi, 22 August 2019 19:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.