Moş Crăciun şi budigăii mov

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel mai probabil, o nouă intervenţie referitoare la limbile violet îndesate în urechile scârbavnicei politichii are să pară de-a dreptul dezgustătoare. Chiar şi aşa, am să risc şi am să vorbesc din nou despre lucrul ăsta ca şi când ar fi mai important decât pagubele produse ţării de cretinăciunea politică şi prostia parfumată principial.

Sunt vreo două zile de când pe burţile galbene şi roşii ale televiziunilor de ştiri plutesc, la capitolul Breaking News, titluri după cum urmează: Băsescu a schimbat culoarea de pe stema naţională, Stema naţională schimbată după bunul plac al preşedintelui, Albastrul de pe stema României, înlocuit de către Băsescu cu violet, sau Băsescu ar putea fi dat în judecată pentru că a schimbat culoarea de pe stema naţională.

O naţie tâmpită, asta cred că suntem, dacă ne excităm la ştiri despre un pupitru din plexiglass de la Palatul Cotroceni şi ne doare-n pălărie de faptul că salariul minim pe economie e de 6 milioane de lei vechi.

Nu pricep cum vine treaba asta cu movul. Am acceptat-o ca pe o justificare tâmpită atunci când Geoană a pierdut alegerile pentru că nu a putut explica de ce-i bate vântu-n creier. Apoi am acceptat-o ca fiind prilej de miştocăreală şi de reportaje cu vrăjitoare.

Nu pot să înţeleg cum de ne place o cursă politică televizată în care argumentele folosite de către combatanţi sunt cantităţile de Cyan şi Magenta din CMYK-ul folosit pentru a vopsi pupitrul prezidenţial.

Pe cuvânt de onoare, reapariţia movului în discursul jurnalistic e o dovadă de lipsă de argument profesional la ziarişti şi dovedeşte faptul că politicienii au călcat pe creştet breasla asta şi au făcut-o folosind bocancii cu care repetă dansuri tradiţionale olteneşti în bătătura asta numită generic România.

Cred că lucrurile stau, de fapt, aşa: ne merge rău din cauza unor căpetenii iresponsabile şi penibile, din cauza hoţiilor repetate şi aprobate de foarte de sus, din cauza hoardelor organizate de hoţi îmbrăcaţi în costum, nicidecum nu suferim pentru că vreo vrăjitoare ar fi zgâriat uşile visteriei naţionale cu gheare de găină şi ar fi legat la ochi cu piedica de la morţi parlamentar cu parlamentar.

Vreau să cred că în ţara asta numărul oamenilor teferi la mansardă e încă mai mare decât al celor afectaţi. 

Altfel îmi vine să propun ca la următorul 1 decembrie, ziua naţională a României – să mai avem puţină răbdare – să ne îmbrăcăm toţi în budigăi mov pe sub pantalonii cu vipuşcă şi să rugăm spiritele învingătoare ale obscurului Manolea să răpună idioţenia şi să alunge în exil politicienii care au început să militeze pentru candidatura lui Moş Crăciun la alegerile prezidenţiale.

Abia atunci va să ne fie bine.

Citit 702 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.