Anul 2020, anul predării ștafetei

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Alegerea celei mai bune jucătoare de tenis din România, Simona Halep, de a nu participa luna viitoare la meciul de Fed Cup, cu Rusia, aceasta motivând că vrea să se concentreze pe pregătirea pentru Jocurile Olimpice din vară, nu ar trebui să supere pe nimeni.

Având în vedere vârsta pe care o au fetele din ”generația de aur”, care a dus România până în semifinalele din Franța, este posibil ca ediția din acest an a Jocurilor Olimpice să fie ultima la care să mai poată participa. Mai ales dacă ne uităm puțin și pe condițiile pe care sportivii trebuie să le îndeplinească pentru asta, clasare în Top 50 și trei prezențe la Fed Cup într-un ciclu olimpic. Ori, dacă Simona este ca și ”calificată” - fiind pe locul 2 și cu un număr considerabil de meciuri de Fed Cup în ultima perioadă, situația este mai delicată cu celelalte, care fie nu se încadrează în top, fie sunt abia revenite după accidentări.

Astfel, cu numai zece zile înainte de meciul de play-off, avem un singur nume cert în lotul condus de Florin Segărceanu, tânara Irina Bara - convocată în premieră la echipă.

Faptul că începând din acest an competiția mondială se va desfășura după un nou format poate să le ”prindă” bine jucătoarelor tinere sau care se află la debut la Fed Cup, chiar dacă în actualul context pentru semifinalistele de anul trecut înseamnă un mare pas înapoi. Halep a anunțat încă de vara trecută că va boicota noul format al competiției, cu turneu final pe teren neutru, cu 16 echipe ce vor juca pe durata unei săptămâni. ”Iubesc Fed Cup şi nu aş schimba-o niciodată. Dacă se va schimba Fed Cup, nu voi mai juca. Îmi place formatul de acum, iar dacă îl vor schimba, va fi diferit, pentru că Fed Cup înseamnă să joci acasă şi în deplasare”, declara Halep. Între timp, ea a revenit asupra deciziei de a juca, dar s-a răzgândit iar, punând Tokyo în fața Rusiei.

Chiar dacă fostul președinte al FR Tenis, George Cosac, speră să o convingă pe constănțeancă să se răzgândească iar, cred că 2020 este momentul de a se face schimbul de generații, cu riscul de a se risipi rezultatele obţinute din 2014 încoace.

Este șansa gălățencei Patricia Țig, revenită anul trecut în circuit, de a participa și juca în această competiție, unde a mai fost convocată și în 2017. Dar și a Gabrielei Ruse ori a tinerei Jacqueline Cristian, precum și a Anei Bogdan sau Ralucăi Olaru, o bună jucătoare de dublu... Astfel, în actualul context, nu putem decât să le ținem pumnii strânși celor care se vor lupta, precum David cu Goliat, pentru un loc în turneul final ce va avea loc în aprilie, la Budapesta.

Citit 1322 ori Ultima modificare Luni, 27 Ianuarie 2020 18:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.