Al treilea război mondial

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Premierul spaniol a declarat că ţara sa este "în război" cu moartea, scrie BBC. Trăim un război mondial nevăzut, care se mută acum şi la noi, de la vârstnici spre tineri. O franţuzoaică a devenit, la 16 ani, cea mai tânără moarte virală din Europa!

La noi, ministrul MAI a ordonat ca din maşinile de poliţie care-i avertizează pe cei inconştienţi să se audă seara, îmbărbătător, Imnul României. Un gest care ar umple lumea de lacrimi în SUA sau Franţa, unde patriotismul nu-i câh, dar care-i lasă... reci pe mulţi dintre români, îngrijoraţi că şi-au pierdut deja sau îşi vor pierde slujbele, că nu îşi mai pot vizita rudele, că nu sunt testaţi (în China sunt testaţi, lângă corturi, şi şoferii în trafic), că e mai periculos să fii în spital decât între boscheţi…

Spitale din mai multe oraşe mari din ţară au fost desemnate să-i primească pe cei infectaţi. Unii ar spune că, din fericire pentru liniştea noastră (nu una empatică, nu una ecumenică, doar ceva venit din ancestralul instinct de conservare, din animal), Galaţiul nu a fost desemnat să primească bolnavii altora. Aici au fost descoperite şi infecţii în spitale - anul trecut, Judeţeanul era amendat de către DSP pentru mici nereguli legate un deparazitant şi un endoscop, iar acum, într-o instituţie de elită, cu medici model şi maniere înalte ale personalului, Spitalul Militar purtând numele doctorului Serfioti, cinci medici au fost depistaţi cu virusul cu ochi oblici, iar unitatea a fost închisă, pentru dezinfecţie.

Fantoma promisiunilor repetate ale guvernanţilor de toate culorile privind construirea unui spital regional ne bântuie de decenii... În ciuda ajutorului consecvent al prietenilor din Nouvelle Aquitaine, megaregiune din Franţa înfrăţită după ´90 cu judeţul nostru, am rămas atât de nedotaţi, încât… scapăm acum de spaima că românii depistaţi vor veni în proximitate, aşa cum ciumaţii erau alungaţi cândva. În timpul "Ciumei lui Caragea", domnitorul a reinstituit ordinea à  la ministrul Tătaru: imunii care transportau cadavrele ciumaţilor din case pe câmp, în afara Bucureştiului, transportau uneori, din exces de zel sau ca să ciordească liniştit de la victime - ciumaţii încă vii, alături de morţi! Un cioclu a scris conştiincios în procesul verbal ceva de genul "ieri am aruncat 13 morţi, da´ unul a luat-o la fugă pe drum şi nu l-am mai prins". Cinism? Acum, poliţiştii îi protejează chiar de români pe fraţii lor care se întorc de la muncă din Italia, unde au ajuns pe drumuri!

Citit 4435 ori Ultima modificare Duminică, 29 Martie 2020 16:20

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.