În lupta cu coronavirusul, devenim doar nişte cifre

Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Aproximativ 300 de cadre medicale din întreaga ţară au fost diagnosticate pozitiv cu Covid-19, cel puţin la nivel declarativ. Numărul lor este, cu siguranţă, mult mai mare, dar ne limităm la cifrele oficiale pentru că autorităţile centrale au pus batista pe ţambal şi refuză comunicarea. Motiv că, vezi dragă Doamne, nu vor să creeze panică în rândul populaţiei, pe principiul „ce nu ştii nu-ţi face rău”. Secretomania, indiferent că vorbim de cea a guvernanţilor sau de cea a populaţiei, nu face decât să ofere un avantaj celui mai de temut inamic al lumii  - coronavirusul – care face, pe zi ce trece, tot mai multe victime pe plan mondial. Iar faptul că avem deja aproape 300 de cadre medicale purtătoare de coronavirus este o dovadă clară că secretele fac rău. Pe lângă cadrele medicale din spitale, despre care toată lumea vorbeşte ca fiind linia întâi în lupta contra coronavirusului, minciuna a făcut ca acest virus să pătrundă şi în alte linii de apărare, precum serviciile de ambulanţă, jandarmerie, poliţie, armată etc.. Dar despre aceşti oameni, aflaţi, şi ei, tot în linia întâi, chiar dacă, poate, cu un pas în lateral, nu vorbeşte nimeni, fiind doar nişte cifre într-o statistică. 
Cifrele vor creşte de la o zi la alta. Vom afla, din ce în ce mai des, despre români care s-au infectat cu coronavirus. Vor fi români. Nu jandarmi, nu poliţişti, nu medici, nu asistenţi, ci doar români. Nişte cifre într-un tabel modificat o dată la 24 de ore. 
Să îi numărăm în funcţie de meserii, ar însemna să recunoaştem că lipsurile sunt mult mai mari decât ni se spune. Da, se vorbeşte despre materiale de protecţie pentru cei care lucrează în spitale. Da, s-a adus vorba şi despre materiale de protecţie pentru cei care lucrează pe ambulanţe sau echipaje SMURD. În ambele situaţii, materialele de protecţie sunt puţine, iar asta îi face vulnerabili pe cei care luptă pentru salvarea vieţilor. La fel de vulnerabili sunt însă şi cei care ies în stradă pentru a veghea la respectarea regulilor. Vorbim despre poliţişti, jandarmi şi, mai nou, militari, care dau nas în nas cu persoane potenţial infectate, fără a avea însă asigurată o minimă protecţie. Iar asta, pe lângă medicii şi asistenţii deja îmbolnăviţi, face ca linia întâi de apărare în lupta cu virusul să fie din ce în ce mai slabă. Efectul nu este greu de anticipat: din ce în ce mai mulţi dintre noi vor deveni, în perioada următoare, nişte simple cifre într-o statistică.

Citit 1629 ori Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 20:55

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

 • postat de Cei din linia intai...UN PAS INAPOI !!!
  Marți, 31 Martie 2020 16:53
  77.111.247.***
  Despre angajatele care lucreaza in comert, IN PRIMA LINIE, la casele de marcat, la cantar, la tejghea...in contact cu ABSOLUT TOATA POPULATIA (!!!) si care nu ridica niciun fel de pretentie si care nu-si permit sa selecteze clientii pe care vor sa-i serveasca si pe care nu si care nu se bat cu pumnul in piept si care nu cer cu disperare si cu TUPEU MURDAR toate felurile de protectii posibile, incepand de la masti si manusi si combinezoane si cazare la hotel si mese la restaurant si continuand cu MUNCA DE ACASA sau cu tot felul de INDEMNIZATII DE 75 LA SUTA DIN SALARIU prevazute pentru bugetarii care stau acasa toata perioada asta si incaseaza mii de lei de la bugetul de stat...despre toate lucrurile astea nu se pomeneste NICAIERI, NIMIC ... !!!

  Ce s-ar intampla daca si-ar da demisia in bloc toti lucratorii din comert asa cum fac acesti medici care se bat cu pumnii in piept in legatura cu juramintele lor si cu statutul lor social aparte pe care si-l aroga si care medici, la primul semn de greu, FUG ?!!!
  Dar ce s-ar intampla daca, intr-o tara oarecare (nu in Romania, pentru ca nu e cazul...) pe vreme de razboi...MILITARII SI-AR DA DEMISIA ?!!!
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.