Clientul partidului nostru, stăpânul nostru

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ţinutul în care codul paranormal e mai disputat decât codul fiscal, acolo unde la un pas de un Maybach o să găseşti întotdeauna o ghenă de gunoi, în ţara în care adevăraţii stăpâni sunt Doreii care astupă cu praf rănile din asfalt, lupta pentru putere nu are cum să se dea altfel decât pe câmpuri mici şi ascunse.

Orice altă metodă e sortită eşecului. Deconcentratele, instituţii intitulate generic cu nume de furaj ecologic, sunt în cazul nostru, adevăraţii poli de putere, adevăratele turnuri care trebuie cucerite şi fără de care nici un conducător de oşti nu poate răcni:  „am învins!”.

Dacă le ţii în mână, controlezi tot. Dacă le-ai scăpat, fie şi pentru o amărâtă de secundă, jocul poate fi pierdut.

Nu mai pun la socoteală şi faptul că prin numirea unor oameni cheie în funcţii cheie se plătesc datoriile electorale, pentru că asta e o cutumă cu care ne-am obişnuit în ultimii 20 de ani.

Aceia care au vărsat bani grei la partid trebuie să scoată de undeva „investiţia”. Nu mai ascunde nimeni acest lucru şi, în fond, asta înseamnă puterea, pentru asta au ajuns să se ducă luptele politice.

În momentul de faţă se petrec însă lucruri bizare legate de şefia instituţiilor deconcentrate din teritoriu. Pe de-o parte, unii dintre „dumnezeii locali” din fruntea acestor instituţii susţinute cu bani publici par a ocupa ilegal aceste funcţii.

Asta pentru că actul prin care au fost numiţi e bolnav la capitolul constituţionalitate. Pe de altă parte, cineva trebuie să le conducă şi e musai ca aceşti cineva să facă parte din oastea ieşită învingătoare la alegeri şi nu din altă tagmă.

Ce să te faci însă atunci când partidul tău nu este îndeajuns de mare cât să poţi plomba cum trebuie toate portofoliile, dar nici într-atât de mic încât să fi pierdut alegerile?

Actualul Guvern a găsit de cuviinţă să dea ordine şi ordonanţe cu aspect legal îndoielnic. Mai mult, a amestecat contractele de management cu cele de muncă, doar-doar lucrurile vor rămâne în continuare aşa cum sunt acum, iar şefii de direcţii vor scăpa de ciudatele emoţii.

Ce trebuie însă să ştie pesediştii care luptă pentru înlăturarea directorilor democrat-liberali din funcţii este că orice bob de nădejde că vor răsturna cu fundu-n sus un sistem de care le-ar fi plăcut să beneficieze este exclus.

Indiferent ce s-ar întâmpla, funcţiile de conducere din cadrul instituţiilor deconcentrate vor fi ocupate în continuare de către pedelişti.

Chiar dacă le va fi greu, chiar dacă guvernul Boc va trebui să inventeze prevederi legale de reparaţie, noi ordine şi ordonanţe pentru îndreptarea prostiilor comise, aceeaşi oameni rămân în continuare la cârmă.

Cum altfel să se aplice zicala „clientul partidului nostru, stăpânul nostru”?!

Citit 652 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.