„Vaccin de şmecher”

Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Gradul de „civilizaţie” al unei comunităţi poate fi apreciat, printre altele, după modul în care înţelege să protejeze categoriile cele mai vulnerabile ale societăţii – persoane în vârstă, persoane cu diverse afecţiuni etc. Într-o situaţie de criză sanitară, precum pandemia de Covid-19, ar trebui să se pună şi mai mult accent pe acest principiu.

Odată cu apariţia şi autorizarea primelor vaccinuri s-a pus şi la noi pe roate acel Comitet Naţional de Vaccinare, tot acel sistem etapizat, începând cu personalul din „linia întâi”, precum medicii, urmând cu persoanele în vârstă şi persoanele cu boli cronice, iar la sfârşit acea categorie din populaţie teoretic mai rezistentă în faţa bolii.

Dar, ce să vezi, tot acest proces de imunizare care ar fi trebuit să se desfăşoare „în condiţii civilizate” a fost parazitat destul de repede de vechile năravuri mioritice. Lăsând la o parte minunata platformă electronică ce a scos practic din joc o bună parte a persoanelor în vârstă, nefamiliarizate cu noile tehnologii – locurile disponibile s-au ocupat toate, până să se mai dumirească oamenii ce şi cum - au apărut peste noapte o mulţime de „esenţiali” sau „bolnavi cronici” ce musai trebuiau duşi la vaccinare peste rând, înaintea celor care suferă, poate, de vreo boală de plămâni, de diabet sau chiar de cancer!

Au fost suficient de multe cazuri de vaccinări „pe pile” pentru ca pur şi simplu toată tărăşenia să bată la ochi, iar numărul celor care au primit vaccin să treacă de vreo 1.400 de persoane! Altfel spus, 1.400 de bătrâni sau suferinzi din ţara asta au fost daţi la o parte, le-a fost pusă viaţa în pericol, ca să facă loc unor „şmecheri” descurcăreţi! Suspiciunile sunt însă că imunizarea aceasta „pe pile” este mult mai extinsă, de ordinul miilor de cazuri!

Desigur, pus în faţa evidenţei, ministrul Sănătăţii a anunţat controale şi a promis că „se vor lua măsuri”! Ne îndoim că „măsurile” în cauză, cel mai probabil de natură administrativă, vor „imuniza” sistemul de Sănătate de „virusul” corupţiei.

S-a mai spus, cândva, „corupţia ucide”. Avem acum, se pare, un nou astfel de caz!

Citit 1781 ori Ultima modificare Vineri, 29 Ianuarie 2021 00:23

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.