Clica lor şi noi, restul lumii

Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Cererea DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august a fost respinsă, printr-o decizie definitivă de Tribunalul Bucureşti. De fapt, o parte a anchetei îşi urmează cursul. Aceea în care sunt acuzaţi jandarmii din funcţii mai mici, care au dus la îndeplinire, normal, ordinele superiorilor lor. Superiori care vor scăpa fără să aibă măcar "o scamă" în cartea lor de vizită, care nu vor plăti cu nicio lacrimă nici în faţa oamenilor cărora le-au călcat în picioare libertatea şi nici în faţa istoriei, pentru că, da, 10 august 2018 e o dată nefastă care rămâne ca atare în istorie.

Cum opinia publică e blocată de pandemie, neputând ieşi în stradă la proteste, aşa cum ar fi trebuit să fie întâmpinată o asemenea decizie, nu ne rămâne decât să urmărim petardele aruncate fără convingere de politicieni şi de membrii Guvernului. În timp ce unii, cam puţini, vociferează ceva despre sesizarea Curţii Europene a Drepturilor Omului, preşedintele Iohannis îl interpelează pe Facebook pe ministrul Justiţiei şi-i cere să explice public cum s-a ajuns la clasarea dosarului. Care ministru al Justiţiei îi răspunde preşedintelui său în cel mai caragialian mod posibil: "Stimabile, ai puţintică răbdare!". Stelian Ion, cam strâns cu uşa, îşi asumă din motivaţia colegilor săi care au decis clasarea dosarului, explicând că în legătură cu evenimentele din 10 august "există multă emoţie", iar oamenii "nu trebuie să se năpustească", şi deciziile trebuie luate "aşezat".

Din nefericire, oamenii au zeci, dacă nu sute de exemple în care Justiţia a tot tărăgănat lucrurile atunci când a fost vorba de pedepsirea unor persoane aflate în posturi cheie, cel mai elocvent exemplu în acest sens fiind Dosarul Revoluţiei, sau Dosarul Mineriadei, când principalii vinovaţi nici n-au fost măcar arătaţi cu degetul, iar dacă au fost, decizia de condamnare a venit, evident, în mod deliberat, prea târziu, când faptele deja erau prescrise.

Dosarul 10 august e încă o dovadă că legile în România se aplică diferit pentru cei aflaţi în posturi cheie şi, noi, restul lumii. Procurorul a scris în ordonanța de clasare a dosarului că protestatarii paşnici sunt "complici moral" alături de cei care au recurs la violențe asupra forţelor de ordine. Ce vreţi un exemplu mai frumos de hoţ care strigă "Hoţul!"?

Citit 1694 ori Ultima modificare Vineri, 05 Martie 2021 22:57

Mai multe din această categorie:

3 comentarii

 • postat de florin
  Duminică, 07 Martie 2021 07:20
  86.124.206.***
  Daca este sa judecam calm si asezat am putea deduce ca tot ce s-a intimplat in 10 august a fost o fenta data romanului!Penrtu a schimba PSD de la putere a fost nevoie de punerea in scena a mai multor scandaluri :Colectiv,Dragnea,10 August,Dancila etc!Fara aceste fente un Iohannis,Orban,Ciolos,Barna si restul nu ar fi ajuns la Ciolan niciodata!Dupa instalarea noii puteri au fost mult mai multi 10 august!Incendiile din spitale,Constanta,Onesti,Valea Jiului !Dar acestea nu au sesnsibilizat organizatiile civice din Romania!Nu sensibilizeaza organizatiile civice nici faptul ca pensionarii nespeciali sunt tinuti la limita saraciei sau sub limita!Nu sunt sensibilizate organizatiile civice de alte foarte multe lucruri care daca se intimplau sub conducerea PSD era jaaaale!Asa ca mai lasati-ma cu 10 august!Cind o sa aveti puterea sa judecati impartial tot ce se intimpla in tara mai vorbim!In rest ceea ce se intimpla rau acum in tara este si datorita faptului ca in 10 august a fost de fapt LOVITURA DE STAT!SI INTR-O TARA NORMALA SE DESCHIDEA UN DOSAR IMPOTRIVA CELOR CARE AU ORGANIZAT ACEASTA MANIFESTATIE CARE SE DOREA LA SFIRSIT CU INTRAREA FORTATA IN CLADIREA GUVERNULUI!TOT CE S-A INTIMPLAT IN ACEA PERIOADA DOREA SA DUCA DE FAPT SPRE CISTIGAREA PUTERII DE CATRE PNL CU 70-80 LA SUTA!SLAVA DOMNULUI CA NU S-A INTIMPLAT ACEST LUCRU!
  1
  11
  Raportează
 • postat de stima
  Sâmbătă, 06 Martie 2021 17:07
  90.95.146.***
  si care e solutia sa iesim din asta? cum putem sa fim o societate normala, corecta? se poate? cine poate da raspunsul? exista raspuns?
  6
  6
  Raportează
 • postat de Competentul Capabil
  Sâmbătă, 06 Martie 2021 16:56
  84.17.55.***
  Să nu îi uităm pe eroii care s-au sacrificat pentru libertate la 10 august. Omagiu etern si un jet de flori și Excelenței lui care cu înțelepciune îndrumă justiția spre bine nu ca ăia care o îndrumau spre rău. Respect și celor care, cu multă inocență în gândire, compară revoluția cu mineriada și cu răscoala boierească de la 10 august. Să punem și multe cuvinte în ghilimele ca să încărcăm totul de o subtilitate aparent inteligentă, să ne ștergem saliva din colțul gurii și cu mândrie să punem punct.
  4
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.